Dankbaar zijn is soms niet vanzelfsprekend. Niet iedereen staat er altijd bij stil bij wat je allemaal hebt of hebt gedaan. Ik wil daar in 2017 echt meer stil bij staan. Ook al is het dan maar heel even. Vandaag deel ik 10 geluksmomentjes die ik in januari heb mee gemaakt.

Goede gesprekken met vriendinnen

Misschien klinkt het heel stom. Maar ik kan me zo inspirerend voelen door goede gesprekken met vriendinnen. En dan niet alleen maar over ditjes en datjes maar over wat diepere gesprekken. Over waar je mee zit in het leven of hoe je denkt. Beetje dat het meer de filosofische kant op gaat. Ik kan dan na zo’n gesprek vol energie zitten. Heel erg waardevol en dankbaar vind ik dat.

Vriendinnen van mijn opleiding weer zien

Ik liep tot oktober stage, maar helaas door een vitamine B12 tekort en oververmoeidheid moest ik daar mee stoppen. Daardoor zie ik vriendinnen van mijn opleiding ook wat minder helaas. Ik zag ze sowieso al wat minder omdat we allemaal erg druk waren met stage lopen maar nu zag ik ze al helemaal niet meer. Laatst heb ik weer met een paar afgesproken en dat vind ik het toch weer heel fijn om ze even te zien. Vooral met de meiden waar ik in Duitsland mee zat heb ik een extra band mee gekregen.

wandelingen in het bos/op de hei

Ik was eerst echt tegen wandelen. Want wat schiet dat nou op? Je komt er bijna niet mee vooruit had ik altijd in mijn gedachten. Ik kom daar al te graag op terug. Met wandelen kom je juist vooruit. Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. Ik kan door wandelen even mijn gedachten op ‘niks’ zetten en even genieten van de natuur om mij heen. Vooral wanneer ik in het bos of op de hei vlakbij mij loop dan kan ik daar echt van genieten. Dat had ik een paar maanden geleden nog helemaal niet!

naar de sauna gaan

Ik weet dat er heel veel mensen niet naar de sauna gaan. Daar lopen zonder kleren gaat voor sommige mensen een beetje ver. Een dagje sauna vind ik zelf juist heerlijk! Helemaal aan het begin van het jaar heb ik samen met mijn moeder een dagje sauna gehad. Heerlijk ontspannen. Na zo’n dagje ben ik echt helemaal tot rust. Wil ik zeker vaker dit jaar gaan doen!

Schone kwasten

Misschien heel cliché maar ik kan echt genieten van schone kwasten. Met cleane kwasten de dag beginnen voelt zo fijn. En misschien klintk dit ook heel stom, maar het wassen van de kwasten vind ik ook zo’n relaxt werk. Ik kijk er altijd wel even tegenop maar daarna denk ik altijd ‘ach zo erg was het ook helemaal niet’.

Nieuwe Stabilo pennen

Ik ben echt een sucker voor leuke stationary. Als ik mijn papier maar iets kan opfleuren ga ik daarvoor. Zo had ik in mijn hoofd dat het misschien wel leuk was om nieuwe stabilo pennen te kopen. Dat was echt een top idee! Alles wat ik nu opschrijf of onderstreep ziet er nu véél leuker uit.

meer over mezelf te weten komen

Ik ben op dit moment heel erg met mezelf bezig. Over hoe ik denk en wat ik doe. Klinkt een beetje vaag maar ik kan je zeggen het is heel interessant! Vooral de bewustwordingsmomenten zijn ontzettend interessant.

mijn eerste officiele yoga les gevolgd

Vorige week maandag heb ik voor het eerst een les yoga gevolgd. Is ook weer een heel een beetje zweverig maar ik vond het erg leuk om te doen! Ik wil zeker in februari nog een paar lessen gaan volgen.

een boek lezen

Na een paar jaren dat ik echt super weinig heb gelezen ben ik dit jaar begonnen om eindelijk weer een boek aan het lezen. Hij is dan nog wel niet uit maar door elke avond een paar bladzijdes te lezen kom ik ook een heel eind. Ik lees trouwens nu het boek ‘de wraak van Prada’. Een erg leuk boek! Kan je zeker aanbevelen om hem te gaan lezen :).

geurtje opmaken

Misschien een beetje stom, maar ik heb afgelopen week een geurtje opgemaakt. Normaal zou je dat natuurlijk heel jammer vinden. Maar ik vind het juist knap dat ik een geurtje heb opgemaakt. Vooral wanneer het een grote verpakking is. Het geurtje dat i heb opgemaakt is de White Musk van The Body Shop. De alleroudste zeg maar.

De een wat groter dan de ander maar voor mij zijn het allemaal van die kleine geluksmomentjes. Nu ik het zo op heb geschreven vind ik het des te leuker om het terug te lezen. Ik ga er zeker mee door en ben nu al benieuwd wat februari voor geluksmomentjes gaat brengen!

Nu ben ik benieuwd, wat was jouw favoriete geluksmoment van afgelopen maand?

Liefs,
Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.