Mei 4

Je hoort tegenwoordig van alles over de zorg. Er wordt er op los bezuinigd en veel mensen komen op straat te staan terwijl ze in een verzorgingshuis zitten. Ik werk zelf nog niet zo lang in de zorg. Nu ongeveer 2 jaar met onder andere stage ervaringen en vakantiewerk. En sinds kort is daar een vast contract bij gekomen in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Ik vind het super leuk om mensen te helpen die sommige dingen in het dagelijks niet meer of niet meer goed kunnen. Lees jij mee wat mijn 10 redenen zijn?

  1. Ik ga elke keer weer met plezier naar mijn werk. Ik werk met de leukste collega’s en hebben naast dat we ons werk doen de grootste lol met elkaar. Ik vind echt dat ik met een super leuk team samenwerk en kan daar ook echt van genieten.

2. Elke keer als ik werk maak ik wel wat mee. Ik maak elke dienst wel wat mee als ik werk. Dat kunnen de gekste dingen zijn en dat maakt het werken met mensen die dementie hebben juist ontzettend leuk!

3. Ik verveel me geen moment. Er is altijd wel wat te doen en dat maakt het werken ook super leuk. De tijd verstrijkt super snel en je hebt niet eens door dat je al weer zo lang hebt gewerkt.

4. Ik heb fijne tijden wanneer ik moet werken. Meestal zijn het korte diensten van of 7 tot 13 uur of van 17 tot 22 uur. Dat maakt dat je of de ochtend of de middag nog genoeg tijd hebt om thuis dingen te doen die je nog moet doen. De diensten van 7 tot 13 werk ik niet vaak want dat is niet handig in verband met school. En is natuurlijk heel erg vroeg. De andere dienst werk ik wel heel vaak.

5. Ik kan mijn werk goed combineren naast mijn school. Ik heb een flexcontract en dat houd in dat ik zelf mijn eigen diensten kan inplannen in mijn agenda. Ik krijg een aantal diensten opgestuurd en vandaar uit kan ik plannen welke diensten mij wel of niet goed uitkomen. Echt heel erg fijn dat ik die keus heb.

6. De mensen zijn meestal heel erg dankbaar dat ze je geholpen hebben. Ook al kunnen ze dat soms niet meer zeggen. Ik merk  wel dat ze het fijn vinden dat ik ze geholpen hebt. Dat maakt mijn werk ook erg leuk.

7. Voor mij is mijn werk erg beroepsgerelateerd. Ik merk dat ik er super veel van leer en dat ik echt ben gegroeid de afgelopen tijd qua zelfvertrouwen en qua mens. Het is natuurlijk heel fijn dat ik wat ik heb geleerd alvast voor later kan gebruiken. Daarom ben ik ook echt blij dat ik hier ben beland en niet in een supermarkt of in de horeca. Het is super fijn dat ik in een werkomgeving kan werken waar ik later misschien ook wel in ga werken.

8. Het is super fijn dat ik naast doordeweeks ook in het weekend kan werken. Want in het weekend heb ik de meeste tijd om te kunnen werken. En stiekem verdien je ook net wat meer in het weekend dan doordeweeks. Maakt het ook nog net iets leuker :).

rijden

9. Iets wat niet echt met het werk te maken heeft maar er wel bij komt kijken. De reisafstand. Het is voor mij een halfuurtje rijden naar mijn werk. En voor dat ik mijn rijbewijs had deed ik die afstand op de fiets. Het is ongeveer 20 km rijden en dat is goed te doen in een uur. Maar sinds ik mijn rijbewijs heb ga ik steeds vaker met de auto heen en weer naar het werk. Voor mij is het dan super relaxt dat ik daardoor meer rijervaring op kan doen dan andere mensen van mijn leeftijd die ook hun rijbewijs hebben. Dus eigenlijk een win-win situatie.

10. En dan natuurlijk is het ook heel fijn dat aan het eind van de maand een mooi bedrag op mijn rekening komt. Ik heb geen zin om mijn salaris te noemen maar ik kan je wel vertellen dat het een mooi extra zakcentje is voor mij. Naast dat het heel dankbaar en leuk werk is doe ik het natuurlijk ook stiekem een beetje voor die centjes.

Zoals je leest vind ik het super leuk werk. En ben daarom ook super blij dat ik daar een vast contract heb gekregen. Want dat krijgt niet iedereen tegenwoordig meer. Ik hoop dat ik hier nog een aantal jaar met veel plezier mag werken.

Wat voor werk doe jij? 

Liefs,
Merel 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.