Tijd voor jezelf nemen is in deze tijden steeds belangrijker. Zo heb ik dat afgelopen jaar zeker wel gemerkt. Nu probeer ik eens in de zoveel dagen echt iets te doen in mijn eentje. Want hoe leuk het is om met vriendinnen af te spreken is het soms ook gewoon heel fijn om alleen dingen te ondernemen. Vandaag tien tips waar in ik deel wat ik graag alleen doe. Misschien haal je er zelf ook wel inspiratie uit voor de aankomende dagen!

Masker op doen

Een van de dingen die ik het liefst op een vrije avond doe is een masker op doen. Ik probeer tegenwoordig mijn maskertjes een beetje op te maken. Want ik heb er nogal wat staan die al veel te lang ongebruikt in mijn kast liggen. Een masker vind ik heerlijk relaxed en doet meestal ook nog wel wat goeds voor je huid.

Serie of film kijken

Wanneer ik een middag vind dat ik niets hoef te doen ga ik meestal een serie kijken. Op dit moment kijk ik het nieuwste seizoen van Once Upon A Time. Zeker een serie die ik je kan aanraden. Wanneer ik op een zaterdagavond vind dat ik wel wat me-time mag gebruiken ga ik meestal een film kijken. Ook soms erg fijn om in je eentje te doen.

Kamer opruimen

Iets waar ik heel zen van kan worden is van mijn kamer op te ruimen. Meestal is het ook echt wel een enorme bende wanneer ik het weer is moet aanpakken. Maar daarna weet ik weer precies waar ik alles heb liggen. Wel zo fijn en goed voor de mind.

Spullen uitzoeken

Hetzelfde geld voor spullen uitzoeken. Ook dit is me-time vind ik. Nu ik steeds bewuster aan het leven ben wat betreft spullen is spullen uitzoeken iets waar ik echt helemaal zen van kan worden. Daarnaast ook weer goed voor de geest! En de spullen die je dan hebt uitgezocht en niet meer nodig denkt te hebben kan je dan weer aan een goed doel geven of misschien zelfs wel verkopen op marktplaats of elders. Gelijk een win-win situatie.

Een boek lezen

Iets wat ik veel te weinig doe is een boek pakken en lezen. Ik ga al snel achter mijn laptop een serie aanzetten terwijl een boek lezen ook heel erg fijn kan zijn. Deze herfst/winter toch maar weer oppakken denk ik. Want ik vind een boek lezen net zo relaxed als een serie kijken.

Wandelen

Wandelen is ook goed wanneer je tijd voor jezelf wilt nemen. Ik krijg dan meestal de beste ideeën voor onder andere mijn blog. Of oplossingen voor problemen waar ik al een tijdje mee worstel. Dus als je even tijd voor jezelf wilt nemen tussen bijvoorbeeld het leren door ga dan even een wandeling maken. Dan lucht soms al een flink deel op!

 Sporten

Wat ik echt ontzettend fijn vind is sporten. Het verlicht stress maar is daarnaast ook goed voor je lichaam. Ik probeer minstens 3x per week nu te roeien naast school. Goed voor je geest en lichaam dus!

Naar de bioscoop gaan

Iets wat in het begin zeker eng kan zijn maar zeker de moeite waard! Wanneer je op een middag of avond tijd hebt en je wilt heel graag die ene film in de bioscoop zien ga er dan gewoon voor! Echt, ik vond het eerst ook eng maar als je eenmaal een keer bent geweest wil je dat vaker alleen ondernemen!

Met je zelf gaan winkelen

Iets wat ik ontzettend ontspannend vind is met mezelf gaan winkelen. Als ik alleen winkel en er tijd voor neem, neem ik soms de leukste dingen mee. Ook heb je genoeg tijd om overal te blijven staan. En hoef je niet met iemand rekening te houden die misschien snel uit een winkel wil. Ik raad het je aan om dit zeker ook een keer te proberen!

Zo, dit waren alweer mijn 10 tips om tijd voor jezelf te nemen. Hopelijk heb je er wat aan. En probeer ongeveer 1x per week bijvoorbeeld op zondag tijd voor jezelf te nemen. Heel belangrijk in deze ‘drukke’ tijden!

liefs,
Merel

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.