Ik heb in de afgelopen 3 jaar dat ik blog eigenlijk zeer weinig verteld over wat ik van het bloggen écht heb geleerd. Want een blog hebben is leuk. Maar er wat van leren vind ik nog leuker. Daarom vandaag 5x wat ik van bloggen geleerd heb.

Plezier hebben in wat je doet

Dit geld niet alleen bij bloggen maar dit geld bij alles wat ik doe. De hobby’s die ik doe, doe ik met plezier. Het kwam in de afgelopen 3 jaar voor dat ik geen zin had om iets te schrijven of om energie aan mijn blog te geven. Eerst voelde ik me daarover een beetje schuldig. Maar nu ik er op terug kijk is dat alleen maar goed geweest. Je moet echt bloggen omdat je het super leuk vind en er 100% dan niet 1000% achter staat. Dat is echt zeker wel het eerste wat ik van mijn blog heb geleerd.

Vooruit werken

Plannen is iets wat ik moeilijk vind. Wat ik het liefst uitstel en me nog even een keer voor omdraai. Ik vind voor uitwerken daarom ook knap lastig. Er stond daarom ook vaak af en toe wat online. Dat vooruit werken vind ik nog steeds heel moeilijk maar ik begin het steeds meer onder de knie te krijgen. Voor mij is vooral de key: Alles wat mij te binnen schiet opschrijven. Dat kan zijn ideeën maar ook foto’s die ik nog moet maken en artikelen schrijven. Ik schrijf tegenwoordig alles op post-its. Voordat ik ga slapen schrijf ik wat ik de volgende dag moet doen. Kleine reminders voor als ik even niet weet wat ik ook al weer van plan was.

Fotografie

In het fotograferen van producten ben ik steeds beter geworden door de jaren heen. Als ik nu foto’s terug kijk van toen en nu zie ik zoveel verschil. Waar ik ook echt trots op ben! Natuurlijk zijn er dingen die er nog verbetert kunnen worden, maar die zijn altijd wel aanwezig. Ik wil mij nog meer gaan specialiseren in de fotografie. En zit er aan te denken om misschien op een cursus te gaan. Daar moet ik nog even goed over na denken. Voor nu ben ik al heel blij wat ik tot nu toe heb bereikt.

Creatief bezig zijn

Het liefst ben ik de hele dag door creatief bezig. In mijn blog kan ik dan ook heel goed mijn creativiteit kwijt. Is het niet met make-up dan is het wel met haken of breien. Of in het fotograferen van producten en het schrijven van de artikelen. De laatste paar maanden krijg ik er steeds meer zin in om aan mijn blog te gaan werken. En zie ik dit ook als een heel creatief proces. Ik vind het super leuk om te doen en zal zo ook nog wel door blijven gaan.

Samenwerkingen aan gaan met bedrijven

Toen ik voor het eerst een mailtje kreeg voor mijn blog kon ik het bijna niet geloven. Dat iemand in mijn blog geïnteresseerd was en met mij een samenwerking wilde aan gaan. Er zijn al een aantal samenwerkingen geweest en elke keer vond ik het heel leuk om het te doen. Ik kijk tegenwoordig wel meer of het bij mij zelf past en wat ik er ook zelf mee kan bereiken. Ook kijk ik meer naar de voorwaarden van het bedrijf en probeer ik zoveel mogelijk een creatieve draai aan mijn samenwerkingen te geven. Ik vind het nog steeds heel tof als bedrijven met mij een samenwerking willen aangaan. Dat blijft ook een van de leukste dingen van het bloggen vind. Dat je met andere kan samenwerkingen voor leuke dingen.

Ik heb in de tussentijd nog veel meer van het bloggen geleerd. Als ik dat nog allemaal ga opnoemen ben ik morgen nog niet klaar haha. Ik vond het leuk om dit artikel te maken en kijk terug op 3 hele leuke jaren. Dit moment blog ik alweer 3 jaar en half jaar! Hopelijk vond je het leuk om te lezen.

Hoelang blog jij al? En wat heb jij in al die jaren geleerd?

Liefs,
Merel

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.