Wanneer ik een dagje vrij heb vind ik het super fijn om dan naar de sauna te gaan. Ik ga meestal in een jaar 3 of 4 keer naar de sauna toe. Samen met mijn moeder. Na zo’n dagje kom ik super ontspannend thuis. Ik weet 85% van de mensen niet naar de sauna gaat. Echt onbegrijpelijk vind ik dat. Tja, het is natuurlijk hoogst ongemakkelijk als je een bekende tegen komt. Maar die kans loop je nou eenmaal. Tenslotte zijn we allemaal uiteindelijk hetzelfde en hoef je je in principe nergens voor te schamen. Maar goed, ik ben al vaak genoeg naar de sauna geweest en leek me erg leuk om daar voor een paar tips te geven. Hoe en wat over de sauna.

Ik geef je 5 tips voor een dagje sauna. Ik heb de tips geschreven vanuit mijn eigen ervaring.

Kies een dag uit waarop je geen verplichtingen hebt.

Als je naar de sauna toe gaat zorg dan tenminste dat je 8 volle klokuren in de sauna bent. Want anders vind ik het niet echt een saunabezoek waard. Wanneer je echt helemaal tot rust wil komen is het belangrijk de tijd te nemen voor de sauna. Het is heel vervelend als je je moet haasten terwijl je zelf juist die dag had uit gekozen om tot rust te komen. Denk daar goed aan. Dus geen verplichtingen plannen op die dag. Gewoon een dag ‘niks’ op de planning hebben.

Je tas pakken: Wat neem je allemaal mee naar de sauna

De dag is aangebroken dat je naar de sauna gaat, maar wat neem je nou allemaal mee naar de sauna? Ik heb een lijstje voor je. Maar je hoeft je daar natuurlijk niet aan te houden.
Ik neem altijd mee:
– een ochtendjas
– 2 paar grote handdoeken (waarop je kan zitten/liggen in de sauna’s zelf)
– slippers
– Een boek of tijdschrift (meestal hebben ze daar in de loungegedeelten ook wel tijdschriften liggen)
– Een kam
– Bodybutter
– een joggingsbroek (voor als je uit de sauna komt, hoef je niet meer zo’n strakke skinny aan te doen als je naar huis toe gaat)
– Schoon ondergoed

Bij de meeste sauna’s kan je ook ochtendjassen en slippers lenen. Dat is helaas wel tegen een vergoeding. Als je wat vaker heen gaat kan je beter een ochtendjas en slippers zelf meenemen, dat scheelt namelijk weer wat geld in de toekomst.

Goedkoop naar de sauna

Een dagje naar de sauna gaan is best duur. Want je betaald naast je entree ook nog drankjes en hapjes (zoals bijvoorbeeld je lunch of avond eten). Dan kan het bedrag zo 60 euro zijn voor zo’n dagje. Gelukkig heb je tegenwoordig acties bij verschillende sauna’s. Zoals bijvoorbeeld tweede persoon gratis zodat je maar de helft van je entree hoeft te betalen. Scheelt toch weer een hoop geld!

Ook heb je bij verschillende sauna’s badenkaarten voor minder geld. Zo kan je bijvoorbeeld een 10 badenkaart kopen terwijl je eigenlijk maar voor 9 heb betaald. Dat zijn nog is fijne acties.

Naar welke sauna moet je gaan?

Dat is natuurlijk aan jou. Je kan het beste kiezen voor een sauna die het dichtst bij jou woonplaats ligt. Zo hoef je niet ver te reizen. De grotere sauna’s liggen meer in het midden van Nederland. Zoals bijvoorbeeld de Zwaluwhoeve. Ik woon zelf in het noorden en kan je de Bron (Tynaarlo, Drenthe), de Waterlelie (Zevenhuizen, Groningen), Sauna het Friese Woud (Boijl, Friesland) aanbevelen. Maar ook de grotere sauna’s in het midden van het land zijn zeker een bezoekje waard. De Veluwse Bron bijvoorbeeld vond ik wel leuk om een keertje te bezoeken. Het is een veel grotere sauna dan

Naar de sauna willen maar niet naakt, gelukkig zijn er bikinidagen

Voel je je toch niet zo comfortabel in het naakt lopen in een sauna? Gelukkig zijn er bij heel veel sauna’s bikinidagen. Op die dagen mag je dan in je bikini naar de sauna.
Vergeet ook niet dat je genoeg moet drinken wanneer je een dagje in de sauna bent. Je verliest namelijk veel vocht doordat je veel zweet in de sauna’s. Als je dat niet doet kan je zo hoofdpijn krijgen.

Ik hoop dat je de tips leuk vond om te lezen en hoop ook dat je er misschien wel wat aan hebt. Voor nu heb ik nog geen dagje sauna op de planning staan. Maar ik kan er nu al naar uitkijken naar mijn volgende dagje naar de sauna!

Ben jij wel is naar de sauna geweest?

Liefs,
Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.