Me-time is in deze drukke maatschappij ontzettend belangrijk. Met me-time wordt in letterlijke zin bedoeld ‘tijd voor jezelf nemen’. En dan ook echt in je eentje iets doen waar je tot rust van komt. Je hebt veel verschillende soorten van Me-time. Ik bespreek vandaag een aantal waar ik echt tot rust van kom.

Een masker op doen

Soms vind ik het heerlijk om een masker op te doen. Ik weet dat ik het te vaak vergeet op te doen maar wanneer ik het wel heb gedaan het echt een ontspanmomentje kan zijn. Heerlijk!

In bad gaan

Ik vind het vooral in de winter heerlijk om in bad te gaan. Lekker lang met een goed boek en dan ook nog is een masker op is het ultieme genieten. Daarna nog helemaal doezelig van het warme water me insmeren met een goede bodybutter vind ik al helemaal een ontspan momentje. Dit doe ik eigenlijk veel te weinig en wil ik echt wel vaker doen. Misschien maar is een bruisbal kopen van Lush. Dan kan ik er al helemaal niet meer onderuit komen.

Creatief bezig zijn

Zoals je misschien wel merkt vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn. Dat kan op heel veel verschillende manieren. Ik fotografeer bijvoorbeeld heel graag. Maar vind het ook leuk om dingen te maken zoals bijvoorbeeld kleedjes haken of sjaals breien. Dan kan ik helemaal tot rust komen en denk ik nergens anders aan dan aan dat wat ik aan het doen ben. Heel ontspannend vind ik dat. En dat doe ik gelukkig nog wel elke dag. Elke dag me-time inplannen is denk ik sowieso wel belangrijk. Hoe klein het moment ook is.


Bron: The Crown

Een film of serie kijken

Een serie of film kijken doe ik graag in combinatie met haken of breien. Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik nuttig wil zijn wanneer ik wat aan het doen ben. Zo ook bij een film of serie. En dat gaat beide heel erg goed samen. Multitasken kan een vrouw dus wel! Ik ben nu de serie The Crown aan het kijken samen met mijn moeder. Niet een super lange serie want hij heeft maar 10 afleveringen. Wel super spannend. Geeft een kijkje in het leven van Queen Elizabeth die nu regeert in Groot Brittannië.

Bakken

Dit laatste doe ik eigenlijk veel te weinig. Vroeger bakte ik echt van alles. Taarten, cupcakes vond ik super leuk om te maken. Tegenwoordig vind ik het maar een ‘gedoe’ om die dingen te maken. Ik maak meestal een enorme bende van de keuken die ik na al die smakelijke hapjes weer lekker mag opruimen. En ik heb echt een hekel aan opruimen. Verdoe je alleen maar je tijd aan vind ik. Maar goed, dat bakken vind ik dan aan de andere kant ook eigenlijk wel heel erg leuk. Ik wil het daardoor ook well vaker gaan doen. Want niet is zo leuk om van een paar ingrediënten een heel baksel te creëren.

Zo dat waren dan mijn me-time momenten. Natuurlijk heb ik er nog wel heel veel meer. Zoals sporten of een boek lezen of andere leuke dingen die ik leuk vind om te doen. Maar dan wordt dit artikel wel heel erg lang. Voor nu is het goed zo.

Wat doe jij het liefst in je me-time?

Liefs,
Merel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.