Processed with VSCO

Over nog iets meer dan 4 maanden ga ik alleen op reis. Alleen ja, zonder vrienden, familie of andere lieve mensen. Alleen de wijde wereld in. Zonder paps en mams. Dat zal wel even wennen zijn denk ik. Vooral omdat ik dan 3 weken van huis ben, alles zelf moet regelen en problemen als ik die krijg, alleen moet oplossen. Maar alleen reizen heeft zeker ook zijn voordelen. En ik kijk er dan ook met heel veel zin naar uit om straks alleen 3 weken door Europa te backpacken. Waarom? Nou hierom.

Geen last van andere wensen van andere mensen

Je kan doen en laten wat je wil. Wil je de ene dag alleen maar rondlopen of fietsen door een stad. Dat kan! Heb je zin om een dag alleen maar in winkels rond te zwerven? Ook dat kan! Wil je perse naar dat ene restaurant, ga je gang! Oftewel wat ik probeer te zeggen; je kan doen en laten waar je zin in hebt zonder dat je met iemand anders hoeft rekening te houden. Het enige waar je rekening mee moet houden is de tijd…

Zelfstandig

Hoewel ik het gevoel heb dat ik van mijn stage al een heel ander persoon ben geworden qua zelfstandigheid ga je dat zeker ook op reis merken. Je neemt zelf beslissingen die je zonder overleg hoeft te maken. Soms kan dat wat minder goed uitpakken, maar ook daar leer je van.

IMG_20160418_091314

Je leert jezelf kennen

Je leert dingen over jezelf die je nog helemaal niet wist over jezelf. Of die je juist al wel wist, maar niet wist dat je daar zo goed of slecht in was. Ook kan je je competenties verbeteren op reis. Zo moet je wel assertiever worden als je op reis bent. Want voor jezelf opkomen is heel belangrijk, ook als je op reis bent.

Avonturen die je alleen onderneemt

Je gaat misschien wel voor de eerste keer alleen uit eten met jezelf, of de eerste keer alleen naar een museum. Of alleen door een stad lopen of fietsen die je niet kent. Je gaat allemaal avonturen beleven die andere niet meemaken, misschien is dat daarom ook heel leuk omdat later te vertellen aan vrienden en familie. Omdat jij de enigste bent die dat heeft meegemaakt.

Je ontmoet andere mensen

Als je alleen op reis gaat spreek je sneller andere onbekende mensen aan, bijvoorbeeld als je de weg niet weet naar je hostel. Of in je hostel maak je een praatje met iemand uit een ander land. Zo ontmoet je andere mensen en wie weet worden het zelfs reisbuddy’s of vrienden van je. Maar, je moet ook weer niet te snel andere mensen vertrouwen, want ten slotte ken je ze nog niet en weet je niet waar ze op uit zijn. Ik ben daarom wel voorzichtig als ik andere onbekende mensen ontmoet. Vertrouwen duurt bij mij daarom wat langer als ik op reis ben.

Zo, ik hoop dat je het leuk vond om te lezen waarom je juist alleen op reis moet. Het is misschien een hele onderneming en stiekem ook heel spannend maar ik weet zeker dat je er met een grote glimlach op terug zal kijken. Ik ga dat denk ik zeker wel doen.

Onderneem jij wel is dingen alleen?

Liefs,
Merel 

2 comments on “5x waarom het goed is om alleen te reizen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge