Vandaag is het Valentijnsdag. Altijd al 2 dagen voor mijn eigen verjaardag geweest. Ik heb zelf al jaren niets met Valentijnsdag. Leuk voor anderen mensen. Ik heb vroeger wel een vriendje gehad, maar dat was op de middelbare school. En als ik er zo op terug kijk denk ik dat ik meer verliefd was op de liefde dan op die jongen. Heb ik uiteindelijk ook van geleerd. Maar met deze post wil ik aan alle andere singles laten weten dat het helemaal niet erg is om op Valentijnsdag alleen te zijn.

Je hebt meer vrije tijd voor jezelf

Wanneer je niet in een relatie zit heb je veel meer tijd voor jezelf. Zo kan je dingen ondernemen met vriendinnen. Een hobby uitproberen. Super lang naar Netflix kijken en daarnaast ook gewoon hard werken voor je eigen geld. Je hoeft geen tijd aan iemand anders te geven. Waardoor je super veel tijd voor jezelf overhoudt!

Meer geld wat je aan jezelf kan uitbesteden

Wanneer je een vriend hebt gaat er heel wat geld door. Denk bijvoorbeeld aan de uitjes of etentjes die je samen doet. En in een verjaardagscadeau gaat meestal ook veel geld zitten. Dat geld bespaar je nu allemaal en kan je aan jezelf uitgeven. Of aan dingen die je al heel lang wilt.

Eerst verliefd zijn op jezelf daarna op een ander

Het is in eerste instantie heel belangrijk dat je eerst ‘verliefd’ wordt op jezelf. Daarna pas op een ander. En met dat verliefd zijn bedoel ik jezelf accepteren zoals je bent. Gelukkig zijn met hoe je bent is gewoon heel belangrijk voordat je op iemand anders verliefd kan worden. Hoe kan je anders verliefd worden op een anders als je niet eens gelukkig bent met jezelf. Een hele belangrijke les vind ik zelf.

Gelukkig zijn hangt niet van een ander af

Daarnaast is het ook goed om te beseffen dat geluk niet van een ander af hangt. Het is natuurlijk fijn als je met een ander gelukkig kan zijn maar je geluk hoeft er niet vanaf te hangen. Ik ken genoeg oudere mensen die geen relatie hebben en gelukkig zijn met wat ze hebben en met wat ze doen. Het is maar net of zo iets op je pad komt. Ik geloof er dan ook echt in dat alles met een reden gebeurt. Het kan niet zo zijn dat dingen per toeval zo gebeuren, vind ik.

Je leert alleen, onafhankelijk en zelfstandig te zijn

Wanneer je op jezelf bent leer je alleen te zijn. Maar ook onafhankelijk van anderen en zelfstandig te zijn. Zo kan je proberen om alleen uit eten te gaan, naar de film of zelf alleen op vakantie te gaan. Dat laatste raad ik je zeker aan. Ik ben zelf vorig jaar alleen op vakantie gegaan en heeft mij laten inzien dat ik het best zonder andere mensen red.

Ik hoop dat je een fijne Valentijnsdag hebt. Misschien alleen of juist met je vriend of vriendin. Ik hoop alleen wel dat ik je met dit artikel heb laten inzien dat alleen zijn helemaal niet zo erg hoeft te zijn.

Liefs,
Merel 

1 comment on “5x Waarom je zonder vriend ook gelukkig kan zijn”

  1. Kan me echt duizend procent vinden in je artikel, van mij mag het snel weer 15 februari zijn hahaha! Ik heb er ook niks mee en denk dat dat hetzelfde zou zijn als ik wel een vriend had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.