DSC08168

Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Maar ze bestaan helaas, de rotdagen. Op zo’n dag kan alles mis gaan. Je raakt je sleutels kwijt, maakt ruzie met je beste vriendin of je laat zelfs je mobiel vallen in het toilet. Ik heb het allemaal wel een keer meegemaakt. Afgelopen weekend was dan ook wel het hoogte punt. Tijdens het stappen ben ik mijn sleutels kwijt geraakt van mijn kamer in Papenburg (duur geintje, want het gaat mij waarschijnlijk 150 euro kosten voor een nieuw slot) en als hoogte punt was mijn mobiel ook nog is uit mijn kontzak gevallen toen ik naar het toilet ging. Waarom ik hem daar had in gedaan is voor mij ook nog steeds een groot raadsel. Want het is me al eerder overkomen dat die zo in het toilet was beland. Maar goed wat doe je nou op zo’n dag? Of de day-after?

Relativeren

Ja, dat kan je dan maar het beste doen. Hoe ga je het de volgende keer voorkomen en wat ga je er aan doen. Ook maar goed bedenken wat je hier nou geleerd uit hebt.

Je zinnen verzetten

Ook al heb je een rotdag gehad of heb je die nog steeds. Verzet je zinnen en ga wat doen. Je moet toch door en je kan er wel over blijven piekeren maar dat heeft toch geen zin. Je kan beter even wat gaan doen, zoals sporten of even een film gaan kijken om toch even wat anders te doen.

Leuke dingen doen

Ga bijvoorbeeld even naar een vriendin en vertel daar je verhaal aan. Die geeft misschien een hele andere kijk op de situatie en geeft je tips hoe je het wel of niet de volgende keer moet aanpakken. Ga dingen doen waar jij je beter door gaat voelen. Door een boek te lezen of een film te kijken bijvoorbeeld.

Blijven eten

Misschien heb je wel helemaal geen zin om te eten. Maar toch moet je dit blijven doen. Want wanneer je dat niet doet, wordt je humeur er ook niet beter op.

Je problemen oplossen

Heb je problemen gemaakt? Dan is het het slimste om die zo snel mogelijk op te lossen. Want je hebt geen zin om de volgende dag met het probleem die je gister heb veroorzaakt te zitten. En als het niet die dag geregeld kan worden probeer het dan hooguit dat zo snel mogelijk te doen.

Dit zijn de dingen die ik meestal probeer te doen als ik een rotdag heb gehad, of nog heb. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad.

Liefs,
Merel 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge