Voor je het weet is het alweer 2017! Nog een week te gaan en dan is het alweer zo ver. Voor mijn gevoel is dit jaar zo snel voorbij gevlogen. Dat zal ik vast niet alleen zo voelen. Misschien heb je nog iets wat je nog voor het einde van het jaar nog graag zou willen doen. Of andere dingen waar je niet aan toe gekomen bent dit jaar. Nu het kerstvakantie is kan je mooi die dingen doen waarvoor je de afgelopen tijd nog geen tijd voor hebt gehad. Benieuwd wat die dingen kunnen zijn?

Kleding kast uitruimen

Dit is meestal zo iets wat ik in de winter en de zomer doe. Mijn kledingkast uitruimen. Ik leg altijd mijn kleding op mijn bed neer en kijk dan wat ik wel en wat ik niet draag. Zo kan je setjes maken van waar je eerst nog niet wist dat je dat had en kon combineren. Wanneer je iets niet meer draagt kan je dat aan vriendinnen geven/aan de kringloop geven of aan een ander goed doel geven. Zo hoef je je kleding niet weg te gooien! Nog een tip: Je kan de haakjes van je kledingkast andersom hangen dan hoe je dat normaal doet. Wanneer je dan een kledingstuk hebt wat je al een keer gedragen hebt en in je kast weer wilt ophangen kan je de hanger omdraaien hoe je hem normaal op hangt (snap je?). Zo krijg je namelijk een mooi overzicht van wat je wel en wat je niet draagt.

Je kamer opruimen

Ook echt een klusje voor het einde van het jaar. Je kamer opruimen. Wie weet kom je spullen tegen die al een tijdje vergeten was en zo weer opnieuw kan gaan gebruiken.

Spullen verkopen

Nu je je kamer hebt opgeruimd zijn er vast dingen bij die je niet meer gebruikt. Die je liever weg wilt hebben voor wat nieuwe ruimte. Je kan die spullen dan online op marktplaats zetten. Alleen nog even foto’s maken en daarna online zetten. Of via facebook proberen te verkopen. Dat doen ook veel mensen tegenwoordig.

De balans van dit jaar opschrijven

Nu het einde nadert kan je mooi de balans maken van wat dit jaar jou heeft gebracht. Heb je gedaan wat je wilde doen dit jaar? Zijn er mooie momenten maar ook mindere geweest? Wat was het leukste en wat heb je geleerd? Dat zou je allemaal kunnen opschrijven. Wat tegenwoordig ook helemaal hip is is handlettering. Ik vind dat super mooi en is ook nog is een creatieve bezigheid.Deze printable komt van de blog Thank God It Is Monday.

Dat ene fotoboek afmaken van de vakantie

Ik heb ook nog foto’s van mijn vakantie liggen die ik nog graag in een fotoboek wil laten binden. Maar op de een of andere manier heb ik daar geen zin/tijd voor. Nu het einde van het jaar nadert en de kerstvakantie aanbreekt is het een mooie gelegenheid om dit maar is af te maken en te bestellen.

 

Een vision board maken

Een vision board is eigenlijk een soort van doelen bord. Wat wil je graag bereiken en wat heb je daar voor nodig? Via zo’n bord worden je doelen duidelijker en tastbaarder voor jezelf. Ik vond dit altijd al een goed idee om een keer te doen. Maar nu het einde van 2016 nadert al helemaal. Zo kan je je toekomst opschrijven met wat je nog wilt doen. En bijvoorbeeld een vision board maken voor 2017! Het enige wat je nodig hebt is een heleboel oude tijdschriften, een schaar, een leeg canvasdoek en wat lijm.

Ik hoop dat ik je zo heb inspireert om wat leuke dingen te gaan doen voor het einde van het jaar. Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen!

Ga jij nog iets leuks voor het einde van dit jaar?

Liefs,
Merel 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.