Het is alweer een tijdje geleden dat ik een artikel over mijn acne online heb gezet. Want ja, ik struggle nog steeds met die vervelende plekjes op mijn gezicht. Zoals je hier al kon lezen had ik een afspraak met de dermatoloog gepland staan. Vandaag vertel ik je hoe dit was en wat er nu te wachten staat voor mijn huid!

Ten eerste heb ik een super leuke dermatoloog. Een vrouw van ongeveer in de 30. Naast een goede behandeling vind ik dat ook erg belangrijk. Een arts waar je het mee kan vinden is net zo belangrijk als de behandeling zelf. Toen ik eenmaal op het consult was, was het al snel duidelijk dat ik aan de Isotretinoïne moest gaan. Ook wel bekend als Roaccutane of Vitamine A. Ze had mijn huid toen bekeken en er waren op dat moment wel wat ernstige ontstekingen op mijn huid te zien. Volgens haar moet ik de kuur nu 9 maanden gaan gebruiken. Wat natuurlijk erg lang is! Daarbij komt ook nog dat ik elke maand op controle moet komen om te kijken hoe het met mijn huid gaat en moet ik elke maand bloedprikken om te kijken hoe het met mijn lever en nierwaardes gaat. Het dus dus niet zo maar iets wat ik krijg!

Dit zijn de pillen die ik slik. Het zijn capsules en moet er elke ochtend één innemen. Op zich vind ik dat niet zo erg. Ik heb al genoeg pillen in mijn leven moeten slikken en slik nu naast deze pillen ook nog wel wat. Het enigste is dat er een paar bijwerkingen bij dit medicijn zitten. Ten eerste is dat je er een hele droge huid van krijgt. Alles word uitgedroogd. Nu word dat in de winter ook al wel wat gedaan en worden je lippen dan sowieso wat droger maar nu is het zeg maar dubbel op. Daarom moet ik goed mijn lippen blijven insmeren. Gelukkig heb ik afgelopen zomer Elizabeth Arden Creme voor een leuk prijsje gekocht. En heb gehoord dat dit een van de betere crèmes is die je kan smeren op je lippen als ze droog zijn. Ik ben heel benieuwd hoe droog ze uiteindelijk worden want ik slik de pillen nog maar net een week. Ik merk wel dat ze wel wat droger worden maar dit is vast nog niet het hoogtepunt.

Op dit moment ziet mijn huid er ongeveer zo uit. Deze foto is afgelopen zaterdag genomen. Net voor dat ik dit artikel aan het typen ben. Ik ben heel benieuwd wat deze pillen uiteindelijk na 9 maanden met mijn huid gaan doen. En houd jullie daar elke maand van op de hoogte door een post!

Heb jij vroeger (of nu nog steeds) ook erg last gehad van acne? Wat heb jij er toen tegen gedaan? Of doe je er nu tegen? Ik ben benieuwd! 

Liefs,
Merel

3 comments on “Acne update: naar de dermatoloog geweest!”

  1. Een heel herkenbaar verhaal. Ik vind het echt heel erg voor jou dat je last hebt van acné want ik begrijp maar al te goed hoe dat voelt; ik heb het namelijk zelf ook allemaal meegemaakt. Zulke medicatie heb ik ook moeten nemen maar daar ben ik na een tijdje ook weer mee gestopt. Kan alleen niet meer herinneren waarom precies. Misschien dat het op mij een slecht effect had ofzo. Een droge huid kreeg ik er in ieder geval ook van. Elizabeth Arden crème helpt daar inderdaad goed tegen 🙂 Nadat ik met mijn medicatie gestopt ben, ben ik overgestapt op chemical peelings bij de dermatoloog. Redelijk pijnlijk, maar het zorgde wel voor fantastische resultaten. Mijn acné verdween als sneeuw voor de zon! Nu, zo’n tien jaar later (wow!), heb ik nog steeds last van wat puistjes hier en daar… maar daar kan ik wel mee leven. Het wordt dus zeker beter 🙂 Ik hoop dat jij ook snel resultaat hebt met je medicatie!
    Sarah onlangs geplaatst…Lovely links #1My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.