Tjonge, wat is het alweer lang gelden dat ik tijd had om rustig een artikel te schrijven op mijn laptop. Vandaag is het eindelijk weer tijd en geef ik je en update over het altijd vervelende acne. Waar ik onderhand al bijna 6 jaar af en aan mee loop. En nu ik 20 ben is het voor mijn gevoel alleen maar erger aan het worden. Er is na mijn laatste update weer heel wat veranderd wat mijn acne betreft vandaar vandaag een update er over!

Januari 2015

 

Maart 2015

Februari 2016

September 2017

Ik dacht we doen is even een throwbackie naar de tijd dat ik net begon met bloggen. Op de eerste foto kan je al zien hoe het met mijn acne er voor staat. Niet heel smakelijk en hoop dan ook niet dat je op dit moment aan het eten bent. Dat zal er namelijk niet veel smakelijker op worden. Mijn acne gaat op en af qua heftigheid. Vooral in de winter is het heviger. Ik heb er nu ondertussen van alles al voor geprobeerd. Van benzylperoxide (waar mijn huid alleen maar pijnlijker en roder van werd, waardoor ik uiteindelijk huilend bij de schoonheidsspecialiste terecht kwam) tot antibioticazalf. Maar ook verschillende soorten reinigingsspul van schoonheidsspecialisten en van de drogist. Soms hielp het een tijdje maar meestal kwam het na 3 maanden toch wel weer terug.

En gister was ik er klaar mee. Ik wil dit niet meer. Nu klinkt dit wel heel heftig, maar ik heb er gewoon echt last van. Het is zelfs zo opvallend dat patiënten bij mij op het werk vragen waarom mijn huid rond mijn kin er zo bont uit ziet. Op dat moment doe ik er een beetje lacherig over maar diep van binnen vind ik het gewoon ronduit vervelend. Ik wil er vanaf en wel direct. Ik ben daarom gister voor de zoveelste keer naar de huisarts gestapt met de vraag of hij mij wilde doorsturen naar de dermatoloog. Hij ging er mee akkoord en binnen 3 weken heb ik een afspraak bij de dermatoloog. Eindelijk na 6 jaar!

Ik ben heel benieuwd hoe dit avontuur gaat aflopen. Ik ben zelf een beetje bang dat ik aan de vitamine A kuur moet (ook wel bekend als roaccutane). En dat brengt verschillende bijwerkingen met zich mee. Maar echt alles beter dan dit. Ik heb op dit moment heel veel over voor een rustigere huid.

Ik houd je op de hoogte als ik de afspraak heb gehad. Want ik geloof niet dat ik de enige 20-jarige ben die met dit acne probleem rond loop.

Heb jij ook last van acne gehad? En heb jij nog tips wat ik er aan kan doen?

Liefs,
Merel

 

2 comments on “Acne Update: toch naar de dermatoloog?”

  1. Wat knap van je!
    Mijn vriend heeft ook erg veel last gehad van acne, totdat hij de tea tree spray ging gebruiken van Lush. Voor hem werkt dit super! Ik denk dat je al heel veel geprobeerd hebt dus ik hoop echt dat dit je gaat helpen. Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.