DSC04736

 

 

DSC04742

Donkere lipstick
Sinds afgelopen winter (en nu nog steeds) merk ik dat ik meer naar donkere lipsticks grijp wanneer het wat kouder hier in Nederland wordt. Mijn favoriete kleur op dit moment is M.A.C. Viva Glam I, een mooie bordeaux rode kleur die geschikt is voor de wat donkere en grauwe dagen.

Lippenbalsem
Dit is eigenlijk een product wat ik elk seizoen wel gebruik. Wanneer het guur en schraal weer wordt gebruik ik het nog meer. Ik ben nergens zonder een lippenbalsem. Er liggen standaard wel 1 of 2 in mijn tas. De lippenbalsem die ik nu veel gebruik is die van The Body Shop uit de oude (2013) kerstcollectie. De smaak van de lippenbalsem is ook echt een typsiche wintersmaak. Een beetje kruidig naar vanille.

Lipscrub
Zachte lippen in de winter is een must. Daarom gebruik ik graag 1x in de week deze suiker lipscrub. Velletjes op mijn lippen komen en gaan in de winter. Ik gebruik daarom deze lipscrub om alle velletjes te laten verdwijnen. Ik kan je vertellen dat het ook nog is echt werkt!  Volgens mij kan je tot nu toe alleen bij Lush de lipscrubs halen.

Dikke lippenbalsem
Voor het slapen gaan smeer ik een wat dikkere lippenbalsem op zodat dat lekker gedurende de nacht in kan trekken. Ik smeer dit nu meer dan een jaar elke avond op mijn lippen en heb sindsdien nooit meer last van schrale lippen. Sinds die tijd zijn er ongeveer 3 potjes Purol erdoor heen gegaan. Een product dat ik denk ik altijd opnieuw zou gaan kopen.

 

 

 

DSC04746

 

Anti- pluis Crème
Pluis haar komt omdat je haar aan verschillende temperaturen bloot komt te staan. Zowel vrieskou en temperaturen van ongeveer 20 graden. Ik ben erg gevoelig voor pluis haar en in de winter pluist het bij mij enorm. Ik ben blij dat ik daar nu een anti-pluis creme voor heb gevonden. Een fijne creme die mijn haar niet verzwaart en ook niet onnodig vet maakt.

 

 

DSC04745

Voetenbalsem
Naast dat je handen het zwaar te voortduren hebben tijdens de winter hebben je voeten het ook niet heel makkelijk. Voor het slapen of als je net onder de douche vandaan komt wat voetenbalsem opsmeren geeft weer een boost aan je vermoeide voeten.

Bodylotion/bodybutter
De huid wordt droger in de winter door de kou. Sommige huidjes kunnen heel droog worden waar bij de schilfers nog net aan de huid vast zitten. Een oplossing daarvoor is: Smeren! Na het douchen je insmeren met een bodylotion of bodybutter voed je huid en wordt zo gehydrateerd. De kans op een droge huid laat je zo afnemen en voelt ook nog is enorm verzorgend!

DSC04743

 

Nagelriemcrème:
Om je nagelriemen een oppepper te geven in de winter gebruik ik nagelriemcrème. Een voedende en heerlijk frisse crème die ik elke avond voor het slapen opsmeer. Je hebt geen last meer van haakjes rond je nagelriemen!

Handcrème
Een musthave voor in de winter als je het mij vraagt. Je handen gebruik je vrijwel overal voor. Een nadeel daaraan dat ze intensief gebruikt worden en je droge handen krijgt. Kloofjes en droge plekken zijn daar een voorbeeld van. Door je handen in te smeren met handcrème worden je handen gehydrateerd en wordt er een verzorgend laagje over je handen heen gesmeerd. Ik gebruik op dit moment eentje van de Yves Rocher. Eentje die ik je ook kan aanraden is de Hennep van The Body Shop.

DSC04739

Dit waren voor mij producten die ik veel gebruik in de winter. Trouwens, ik gebruik ze niet alleen in de winter maar ook wel in andere seizoenen. De Purol gebruik ik standaard. Hetzelfde geldt voor de bodybutter en de handcreme. Producten waar ik (spreekwoordelijk) echt niet zonder kan.

Wat gebruik jij graag in de winter?

Liefs,
Merel

2 comments on “Beauty Winter Essentials”

  1. Lipscrub en balm en lemony flutter zijn ook voor mij echt een must! Ook kan ik echt niet zonder een bodybutter, in de zomer gebruik ik liever een lotion maar in de winter is een butter echt wel nodig. M’n zusje gebruikt die anti-pluis creme ook, is ze heel tevreden over! Zelf gebruik ik een serum van de action, is genoeg voor mijn haar. Als laatste waar ik in de winter écht niet zonder kan, kaneel geurkaarsen! Kaneel is altijd een grote favoriet van mij geweest ,maar een winter zonder kaarsen? I don’t think so. Leuk stukje Merel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.