DSC00612

Vandaag staat er weer een blog challenge op het programma. En wel die van week 4: Mijn 3 gezondste gewoontes. Tja, toen ik dit artikel ging maken moest ik wel even goed over na denken. Heb ik eigenlijk wel gezonde gewoontes? Maar ik kwam er uiteindelijk wel uit en hier onder staan mijn 3 gezonde gewoontes met uitleg. Lees je mee?

1. Ik pak altijd de fiets. Ik wacht dan meestal wel tot het weer wat beter is als het heeft geregend maar ik pak ook echt bijna altijd de fiets als ik weg wil gaan. Geen gedoe met het openbaar vervoer, en lekker zelf bepalen waar ik heen kan gaan. Nu ik een vakantiebaantje heb in een dorp wat ongeveer 15 km van mijn stad af ligt, was het ook geen probleem om daar elke dag dat ik moet werken heen of terug te fietsen. Ik wordt dan wel 1 keer heen of terug gebracht, maar dat ligt net aan de dienst wat ik heb. Als ik bijvoorbeeld een ochtend dienst heb (die begint om 07:00) dan brengt mijn vader mij om kwart over 6 heen en neemt hij de fiets mee achter op de drager van de auto. Als ik dan vrij ben fiets ik zelf terug naar huis in ongeveer een uurtje. \Voor een avond dienst geldt hetzelfde alleen fiets ik dan heen en wordt ik opgehaald door of mijn vader of door mijn moeder ’s avonds.

2. Gezonde snack: dadels. Dadels zijn ontzettend heerlijk zoet en goed als snack te eten. Je kan ze kopen bij de supermarkt, Toko, groenteman, of bij een Turkse winkel bij jou in de buurt. Dadels zijn ontzettend gezond er zit veel vitamine B, kalium en ijzer in.

3. Ik eet altijd mijn ontbijt. Ik weet dat vele geen ontbijt ’s ochtends nemen. Maar ik neem altijd mijn ontbijt ’s ochtend en volgens mij heb ik hem nog nooit 1 keer overgeslagen. Het is heel slecht om geen ontbijt ’s ochtends te nemen, dit is namelijk de allereerste brandstof die je binnen krijgt en waarop je een groot deel van de dag leeft. Een goed ontbijt is daarom echt van belang!

Wauw, dat was dan de blog challenge van deze week, volgende week ga ik het hebben over hoe mijn blognaam tot stand is gekomen. Ook een leuke challenge als je het mij vraagt! Hopelijk vond je het leuk om te lezen en nog een fijne dag toegewenst!

Wat is een gezonde gewoonte van jou?

Liefs,
Merel

 

2 comments on “Blog Challenge week 4: Je drie gezondste gewoontes.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.