DSC01591

Iedereen begint met een blog en dus ook met een blognaam. Zo ook ik. Je blognaam moet pakkend zijn en blijven hangen. Zo dat je bezoekers je makkelijk kunnen terug vinden en nog veel van je artikelen zullen lezen. Mijn blognaam is Beautycurls en in dit artikel vertel ik jou waarom ik voor deze blognaam heb gekozen. Lees je mee?

DSC01765

Het verhaal begint allemaal in de aula op mijn oude middelbare school. Ik had samen met een paar klasgenoten een tussenuur, en ik zat op een tabblad van een vriendin van mij wat te klooien. Ik kwam toen per ongeluk op de site van VeraCamilla, die ze open had staan op haar internet. Dit was in 2012  en ik ben toen begonnen met volgen van beautyblogs, van dus onder andere VeraCamilla en Miss Lipgloss aka Cynthia Schultz. Ik volgde blogs nog niet op bloglovin’, maar ik ging per dag kijken op hun websites of ze al nieuwe artikelen online hadden staan. Ik begon pas met bloglovin’ in december 2012. Wat was dat een uitvinding, en nu nog steeds hoor. Dat je alle blogs die je wilt volgen allemaal onder een dak hebt staan. Super handig!

In juni 2013 ben ik begonnen met bloggen op beautycurls.wordpress.com. Ik had het jaar daarvoor ook al een blog maar dan op blogspot. Ik ben alleen de naam kwijt waar ik toen onder blogde. Ik heb de site verwijderd en weet het dus ook niet meer onder welke naam ik toen der tijd onder blogde.
Het bloggen op blogspot begon na 2 maanden te vervelen. Omdat ik niet de goede spullen ter beschikking (lees onscherpe foto’s maken met een Ipod, en geen eigen laptop) had en omdat ik niet goed wist hoe ik de lay-out kon veranderen van blogspot. Een jaar later had ik een eigen camera gekocht van het geld dat ik bij elkaar had gespaard met een paar keer oppassen per week. Het begon toch wel weer te kriebelen om weer een eigen blog te beginnen. Ik begon toen met bloggen op beautycurls.  Mijn blognaam BeautyCurls is tot stand gekomen, omdat ik graag over beauty gerelateerde dingen wilde gaan bloggen. Zoals over make-up, nagellak, ooglooks etc. En dat is tot nu toe hartstikke goed gelukt dacht ik zo :). Misschien is het je nog niet opgevallen, maar ik heb ook krullen, en ik ben er (meestal) trots op om ze te dragen. De meeste bloggers hebben slag of steil haar, dus ik vond het leuk om in mijn blognaam onderscheidt te maken daarvan. Tja, zo ben ik op mijn blognaam gekomen.

DSC01822

Ik ben toen ongeveer een halfjaar aan het bloggen geweest op beautycurls.wordpress.com. Na dat half jaar kwam het probleem dat ik op een gratis domein aan het bloggen was, en dat er dus een limiet aan zat op hoeveel ik kon uploaden. Op een gegeven moment kon ik geen foto’s meer uploaden en ik moest ik weer wat verwijderen foto’s verwijderen om verder te gaan met andere artikelen. Dat is natuurlijk geen doen. Ik vond dat erg jammer, want ik vond het bloggen zo leuk aan het vinden! Ik was op dat moment aan het twijfelen of ik een eigen domein zou kopen. Want helaas kost dat best wat geld. Ik wilde dan wel veel tijd in het bloggen gaan besteden. Want een eigen domein kopen en er niets mee doen is zonde.

Sinds mei dit jaar heb ik hem dan toch gekocht. En blog ik nu al bijna 2 maanden op mijn eigen domein. Een grote stap, maar wel een hele leuke stap! Ik ben van plan om nog steeds veel over beauty gerelateerde onderwerpen te bloggen, want dat vind ik erg leuk! Je hoeft er niet op te rekenen dat ik filmpjes ga maken, want ik heb een beetje camerafrees. Maar voor de rest probeer ik om de dag en soms elke dag een artikel voor jou en natuurlijk voor mijn plezier online te plaatsen.

DSC01583

Zo, dat is dan mijn verhaal wat de betekenis achter mijn blognaam is. Een heel verhaal, maar ik vind het wel leuk om zo te zien hoe het verhaal van mijn blog is verlopen. Hopelijk vond je het leuk om te lezen! Nog een fijne dag :).

Heb jij een blog? En zo ja, wat is dan de betekenis achter jou blognaam?

Liefs,
Merel

1 comment on “Blog Challenge week 5: De betekenis achter mijn blognaam”

  1. Wat leuk om dat eens te lezen!
    Bij mij zit er eigenlijk niet echt een betekenis achter, ik had toen ergens op Tumblr gepost of iemand een leuke naam wist voor een blog en deze was eruit gekomen 😀
    x
    Stiene onlangs geplaatst…PORTUGAL: PART IMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.