Life

De 18e blogchallenge is alweer aan de beurt. Wat gaat de tijd snel zeg! Dit artikel gaat over wat ik belangrijk in het leven vind. Een nadenkertje want er zijn heel veel dingen (voor mij tenminste) die belangrijk in het leven zijn. In dit artikel zal ik de basis noemen wat voor mij belangrijk in het leven is. Benieuwd wat mijn antwoord op de vraag is?

Dit is geen top 5 lijstje met wat ik op 1. wat ik het belangrijkste in mijn leven vind en op 5. het minst belangrijkst. Alle dingen die ik noem zijn even belangrijk voor mij. De een misschien wat meer dan de ander maar ze komen ongeveer op hetzelfde neer.

Gezondheid
Voor mij is mijn gezondheid heel belangrijk. Mijn lichaam is natuurlijk heel belangrijk in mijn leven en er naar luisteren al helemaal. Dit doe ik niet altijd en ga soms ook gewoon door terwijl ik eigenlijk een stapje terug moet doen. Ik heb al verschillende dingen meegemaakt. Zoals een corset wat ik 4 (!) jaar moest dragen tegen een scoliose. Ik leef altijd met chronische bronchitus op de achtergrond. Wanneer ik een slechte weerstand heb bijvoorbeeld in de laatste weken voor de vakantie voel ik dat mijn bronchitus iets op speelt. Daarom is het belangrijk dat ik naar mijn lichaam luister, en een stapje terug moet doen om een stapje verder te kunnen komen.

Familie
Zonder familie ben je nergens. Een cliché. Ik ben het er volledig mee eens. Het is hartstikke cliché maar als je uit een warm gezin of niet komt je komt altijd terug op je familie. Je bloedverwanten. Ik kom zelf uit een liefdevol gezin waar ik altijd bij kan komen als ik iets heb of als ik juist niets heb. Voor mij heel belangrijk in mijn leven.

Vrienden
Vrienden zijn natuurlijk net zo belangrijk als familie. Echte vrienden zijn op 1 hand te tellen zeggen ze. Volgens mij is dat ook. Ik heb een aantal hele goede en een paar beste vriendinnen en vrienden. Ik kan alles bij ze kwijt. Heb de grootste lol met ze en kan wanneer het tegen zit kan ik ze altijd opbellen. Het is iets wat me dierbaar is, en zeg ik ook vaak genoeg. Niet iedereen heeft dat.

Toekomst maken
Naast een goede gezondheid, vrienden en familie is het ook belangrijk om een toekomst op te bouwen. De basisschool en de middelbare school heb ik al achter de rug. Nu ga ik mij echt op de toekomst richten met wat ik later wil gaan worden. Een toekomst maken vind ik ook heel belangrijk. Naar een doel toe streven en het proberen te halen.

Geld en gelukkig zijn
Geld. Het is een bijzaak maar wel heel belangrijk. Anders had ik nu ook geen huis, kleren, schoenen, eten en noem het maar op. Niet dat het daar nou allemaal om draait maar het is toch heel handig als je het hebt. Naast geld is gelukkig zijn in het leven voor mij ook heel belangrijk. Als ik gelukkig ben van kleine of juist grote dingen krijg ik veel meer energie dan dat ik ongelukkig of verdrietig in mijn vel zit. Logisch maar zeker niet onbelangrijk.

 

Ik hoop dat ik je een beetje een beeld heb gegeven van wat voor mij het belangrijkste in mijn leven is. Ik heb het vooral heel algemeen gehouden. Ik heb de basis opgeschreven. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die belangrijk in mijn leven zijn. Zoals structuur, mijn blog, roeien en dat soort dingen.

Nog even een vraagje tussendoor waar ik wel benieuwd naar ben.
Wat vind jij tot nu toe van mijn blogchallenge? 

Wat is voor jou het belangrijkste in je leven?

Liefs,
Merel

4 comments on “Blogchallenge 18: Wat vind je belangrijk in je leven?”

  1. Leuk deze challenge en om hem bij jouw te lezen. Ik heb hem vandaag eerder gezien op een andere blog. Dit is erg goed om even weer bij de kleine positieve dingen stil te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.