DSC04535

 

Spannende dingen vind ik vaak vreselijk. Ik hik er tegen aan en stel het uit tot het laatste moment. Onder het mom dat ik er dan niet over na denk en dat ik juist aan leukere taken aandacht geef. Een van de dingen die ik spannend vind is een keuze maken. Een keuze maken waar ik bijvoorbeeld geld aan uitgeef. Bij mij gaan dan de vragen rond of het het wel waard is dat ik het koop, of ik het gebruik en of ik er later geen spijt van heb dat ik het heb gekocht. Want dan kan ik net zo goed iets anders kopen! Vandaag vertel ik jou vijf dingen die ik spannend vind om te doen. Kijk je mee?

Nee zeggen

Een van de meest spannende dingen die ik in het dagelijks leven moet doen. Ik vind nee zeggen soms echt heel spannend. Het spannende vind ik dan vooral hoe de ander reageert. Vroeger had ik er nog veel meer moeite mee dan dat ik nu heb. Ik heb er mee leren omgaan en ben er nu al wat meer in getraind dan een paar jaar geleden. Nee zeggen is echt een van de dingen die ik liever niet doe.

Mensen bellen die ik niet ken

Ik vind het heel spannend om mensen te bellen die ik niet ken. Bijvoorbeeld een klantenservice of naar een andere instantie. Ik stel dit dan ook zover mogelijk uit zodat ik dit op het allerlaatste moment nog moet doen. Ook hier heb ik mee leren omgaan maar het blijft een lastig puntje.

Zonder make-up het internet rond gaan

Ik denk dat voor vrijwel iedereen dit iets spannend is. Je laat je het liefst niet op je kwetsbaarst zien en je wil je altijd wel ergens achter verschuilen. Ik heb het nu een paar keer gedaan maar het went denk ik nooit. Het is bij mij vooral hoe andere mensen erover denken als ik make-uploos ben. Eng en spannend tegelijk.

Examens/toetsen

Net het moment voor de toets vind ik het spannendst. Heb ik allemaal wel goed geleerd? Heb ik de dingen geleerd die je moest leren? Ben ik niet iets vergeten? Het heeft denk ik ook wel wat met onzekerheid te maken dat ik zo voor de toets denk. Meestal komt het wel goed en heb ik na die tijd een goed cijfer binnen maar de minuten die voor een toets afspelen vind ik toch altijd wel spannend.

Op een hoog gebouw staan

Het is niet dat ik hoogtevrees heb. Maar meer dat ik het spannend vind om op een hoog gebouw ga staan. Neem bijvoorbeeld de Dom in Utrecht. Je ziet op de Dom zoveel van de stad omdat je best hoog in de lucht bent. Ik ben vooral op zo’n enorme hoogte bang dat er wat naar beneden valt of dat ik zelf naar beneden val.

Wat vind jij spannend?

Liefs,
Merel 

 

1 comment on “Blogchallenge 21: Vijf dingen die je spannend vind.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.