Believe

Geloven heeft voor mij meerdere betekenissen. Geloven in een god, geloven in je dromen, mensen die je iets laten geloven, tja, meer dan genoeg. In dit artikel voor mijn blogchallenge wil ik je graag wat meer vertellen over hoe ik over geloven denk. Veel leesplezier!

Laten we het maar eerst over geloven in een god hebben. Ik geloof zelf niet, ik denk wel dat er hier na (daar bedoel natuurlijk wanneer we dood zijn) er iets is, maar wat, tja dat zien we daarna wel. Ik heb vroeger op een christelijke basisschool en op een christelijke middelbare school gezeten. En persoonlijk vond ik dit eerlijk gezegd best wel fijn. Het was niet dat het ontzettend streng gelovig was, nee dat totaal niet. Maar bijvoorbeeld op de basisschool begon je wel elke ochtend met een dagopening, in zo’n dagopening werd er een verhaaltje verteld over wat er in de bijbel staat, en werd daar ook een beetje een discussie bijgevoerd. Op dat moment vond ik er niets aan, maar nu ik er zo op terug kijk was dat toch wel zinvol, het bracht je op een hele andere kijk van het leven. Het wordt misschien wel een beetje een cliché maar het heeft me wel een beetje gemaakt hoe ik nu ben.

large (3)

In dromen geloof ik ook. Ik droom over van alles. Maar dan wel wat meer realistische dromen. Ik heb er heel vaak over nagedacht om een blog te beginnen vorig jaar. Maar dacht nooit dat dit zou lukken, qua eigen domein en goede foto’s maken. En kijk nou, ik zit op 20 volgers op bloglovin’ en probeer om de dag een artikel klaar te hebben staan. Zo’n droom komt dan tot werkelijkheid, en dat vind ik stiekem dan toch wel heel erg leuk! Een goede camera heb ik gekocht en een eigen domein is ook geregeld, op zo’n moment komt mijn geloven in mezelf dan toch tot werkelijkheid.

Als je me goed kent, weet je dat je mij snel dingen laat geloven. Soms best vervelend, maar het kan ook best hilarisch zijn. In de kleinste dingen, maar ook in grote, ik ben iets te goed gelovig denk ik…

Maar goed, om even terug te komen op waar dit artikel eigenlijk om draait. Voor mij draait geloof om dingen zien die je denkt dat je niet kan of waarvan je denkt dat het niet gaat lukken, toch wel goed gaan. Geloven is voor mij denk ik best belangrijk, het speelt voor mij vaak mee in mijn leven. Denk bijvoorbeeld hieraan het verhaal hoe ik mijn blog begon. Geloven in jezelf, het is een standaard uitdrukking. Lastig, want vooral in een leeftijd waar je minder snel jezelf gelooft is dat toch wel moeilijk. Maar probeer het wel, het laat duidelijk meer zelfvertrouwen achter dan je ooit had gedacht! Hier mee wil ik mijn artikel over mijn geloven afsluiten. Het word al heel vaak gezegd maar: Believe in yourself! 

Wat betekent geloof voor jou?

Liefs,
Merel

 

 

3 comments on “Blogchallenge week 11: Wat betekent geloof voor jou?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.