Roeien Blog

 

De blogchallenge van vandaag gaat over mijn favoriete sport. Ik heb er wel vaker wat over vertelt op mijn blog maar vandaag ga ik het toch nog wat uitgebreider doen, mijn favoriete sport is roeien. Een sport die je niet heel vaak voor ziet komen in een vriendenboekje. Maar eigenlijk is de roeiwereld best wel groot! Vandaag zal ik vooral vertellen hoe ik op de sport roeien kom, wat ik er zo leuk aan vind en wat ik op dit moment aan mijn roeicarrière doe.

 wherry blog

Er zijn best wat foto’s gemaakt toen ik in actie was als roeier. Maar ik kan ze helaas niet meer terug vinden voor dit artikel. Ze staan op veel verschillende computers, en op de site van mijn roeivereniging. Maar die is vernieuwd en foto’s van een paar jaar geleden staan er helaas niet meer op.

Mijn roeicarrière begon op mijn 10e. En het begon eigenlijk allemaal bij mijn moeder. Die roeide vroeger al ook al op haar 10e, en heeft het tot haar 18e gedaan. Toen ze mij en mijn broertje had gekregen begon het haar weer te kriebelen om wat te doen, en om bijvoorbeeld te roeien. In mijn woonplaats is een plaatselijke roeivereniging en is ze door mijn vader erop gegaan. Na een paar jaar toen ik dus 10 was ben ik er ook op gegaan, zonder gepush, uit mezelf. Want ik had daarvoor op zwemmen gezeten en had het liefst waterpolo willen doen, maar om een waterpoloer te worden moet je eerst een heel traject af om allemaal diploma’s te halen. In het begin had ik daarvoor nog wel de motivatie maar na een paar diploma’s en een paar jaar verder was ik afgehaakt omdat het me te lang duurde. In 10 lessen heb ik het roeien geleerd.

Mijn opa heeft ook geroeid en heeft mee gedaan aan de olympische spelen. Tegen mij heeft die daar nooit wat over verteld en ik kwam het dan ook te weten via mijn moeder. Dat vond ik tot de op de dag van heden nog steeds jammer, ik had graag willen weten hoe hij dit vond en hoe de reis er heen was gegaan.

Roeien

het leukste wat ik aan de sport vind, is dat je van alles kan doen binnen de sport. Je kan er zijn voor de gezelligheid, het onderlinge samenzijn, vriendschap maar ook voor de beweging en voor wedstrijden, zowel topsport als recreatieroeien kan er worden gedaan. De roeivereniging is voor mij als een tweede familie waar ik elke dag van de week terecht kan. Op elk tijdstip van de dag zou je kunnen roeien (behalve in het donker dan, en bij ijs en te harde wind, maar dat ter zijde). Ook kan je gaan les geven aan mensen die willen gaan roeien, maar je kan je ook inzetten voor vrijwilligerswerk. Veelzijdig en een echt samenzijn gevoel krijg ik ervan!Weerribben tochtMijn roeicarrière staat nu op een laag pitje. Normaal zou ik vandaag naar conditietraining gaan, maar helaas omdat je in de post van gister kon lezen dat ik met een zwaar gekneusde enkel op de bank zit gaat dat nu even niet door. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk weer het roeien kan gaan oppakken!

Zit jij op roeien? Of lijkt het je een leuke sport?

Liefs,
Merel

 

 

5 comments on “Blogchallenge week 14: Mijn favoriete sport.”

  1. Het is inderdaad een sport die ik niet veel voorbij hoor komen. Wat ik me dan afvraag… hoe is jullie training? In mijn ogen is dat heel standaard, altijd het zelfde. Maar ik lees al dat je ook krachttraining hebt. Wat doe je dan nog meer? Ik ben zelf een turnster en dat geeft veel afwisseling door de verschillende elementen en toestellen.
    Leuk om te lezen 🙂

    • Bedankt voor je reactie, vind ik erg leuk! Ik train in de zomer 1 tot 2 keer per week. Zo’n training neemt meestal 2 uur in beslag, dit is meestal een training op de zaterdag. Ik wordt vooral getraind dan op techniek en op hard varen. Wanneer het winter is, en wanneer er dus ijs en harde wind is dan train ik 2x per week. 1x op de maandagavond een uurtje krachttraining (om toch in conditie te blijven, en omdat het vooral heel gezellig is vind ik) in een gymzaal bij mij in de buurt en nog een keer op de zaterdag als dat kan. Ik hoop dat je vraag zo goed genoeg is beantwoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.