DSC02696Een keerpunt in mijn leven. Oftewel een beslissende verandering. Maar wanneer was tot nu toe mijn keerpunt in mijn leven? Moeilijke vraag hoor… Maar ik heb er een antwoord op gegeven!

Ik ben bijna 18 (over 3 maanden!) en daardoor heb ik nog niet heel veel levenservaring op gebouwd. Ik vond het daardoor wel lastig om uit te kiezen wat nou precies een keerpunt in mijn leven is geweest. Ik moest er wel goed over na denken, maar het is gelukt!

Ik denk namelijk dat mijn keerpunt was dat ik er heb voor gekozen om geen HAVO te doen maar MBO verpleegkunde te gaan volgen. Die keuze was voor mij wel een beslissende verandering.

Vanaf het laatste óf het ena laatste jaar van de middelbare school had ik al precies uitgestippeld wat ik wilde gaan doen na mijn VMBO. Waar veel kinderen toen nog niet aan dachten wat ze later wilde worden, wist ik zeker dat ik de de zorg in wilde gaan. Ik wilde namelijk via het MBO Verpleegkunde naar het HBO om zo mijn diploma voor fysiotherapie te gaan halen. Toen ik uiteindelijk in mijn laatste jaar zat heb ik er voor gekozen om naar het MBO te gaan.

Ook al had ik het besloten, toch vond het het wel heel erg spannend!
Waarom ik het spannend vond? Ik heb me denk ik vanaf de basisschool en op de middelbare school nooit echt thuis gevoeld tussen de meiden en de jongens in mijn klas. Ik deed altijd wel vrolijk mee, maar ik had eigenlijk totaal andere interesses dan hun. Dat maakt op dat moment niet zoveel uit, maar ik heb toch wel een maatje gemist op de middelbare school. Eentje waar ik echt al mijn dingen bij kwijt kon had ik niet.

Het is uiteindelijk goed gekomen. Ik heb een hartstikke leuke klas, leuke leraren en leuke nieuwe vakken. In het begin is het hartstikke wennen. Met een laptop naar school, en dus ook een extra tas mee. Soms tot laat nog op school of juist een paar dagen extra vrij in een week. Ik ben erg blij dat ik hiervoor heb gekozen. Zo wordt bij mij theorie en praktijk goed afgewisseld. En heb ik geluk gehad dat ik in mijn eerste jaar ook al stage heb gehad. Zo weet je dan ook of het vak voor jou geschikt is. Ik vind het beroep verpleegkundige heel erg leuk! Veel praktijk maar daarin ook je theorie gebruiken die je geleerd hebt op school.

Nu anderhalf jaar later ga ik mijn tweede stage in in een verzorgingshuis. Heb ik een baantje op een dementerende afdeling van dat zelfde verzorgingshuis (waar ik ook ontzettend veel van leer buiten school om), en heb ik het eigenlijk best wel naar m’n zin! Er zitten leuke mensen in mijn klas, en voel me helemaal op mijn plek, zo fijn!

Ik hoop dat ik zo een beetje antwoord heb gegeven op mijn keerpunt. Misschien komt er nog wel een keerpunt in mijn leven. Maar helaas kan ik niet in de toekomst kijken!

Wat was/is jou keerpunt in je leven?

Liefs,
Merel

 

1 comment on “Blogchallenge week 16: Wat is een keerpunt in mijn leven geweest?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge