Misschien is het heel suf om te benoemen waarom vriendschappen zo belangrijk zijn. Want iedereen heeft wel een goede vriend of vriendin. Ik heb genoeg vrienden, maar mijn échte vrienden zijn op een hand te tellen. En ze zijn dan ook niet zomaar mijn echte vrienden. Niet dat ik nu een heel lijstje op hun los laat waarom ze wel of niet aan mijn eisen voldoen. Maar omdat ik totaal bij hun op mijn best kan zijn. Maar er is nog zoveel moois wat ik uit vriendschappen kan halen. Vandaag een lijstje over wat ik het mooiste vind van mijn vriendschappen .

Geen een vriendschap is hetzelfde

Ik denk dat ik dat wel het mooiste vind van al de vriendschappen die ik bezit. Geen één is hetzelfde. Met de een heb ik elke week contact en spreek ik elke week in het echt. Anderen spreek ik misschien een keer in de maand of zelfs een keer in de paar maanden. En weetje, dat is helemaal niet erg. Tenminste vind ik. Je hebt tenslotte toch je eigen leven, die gaat ook gewoon door. Ook spreek ik met sommige niet over dingen die ik wel met andere vrienden bespreek. En ook dat is helemaal niet erg. Want met de een heb je een betere connectie dan met de andere.

Diep in een vriendschap op gaan

Een vriendschap waar in je veel lacht en heel veel leuke dingen beleeft is natuurlijk hartstikke leuk. Maar ik hecht persoonlijk meer waarde aan een vriendschap waar ik wat dieper kan gaan. Klinkt misschien ergens wel heel raar. Ik bedoel dan dieper ingaan op bepaalde onderwerpen. Zoals praten of dingen wat je dwars ligt. Of juist richting de filosofische kant. Heel erg interessant hoe de andere er tegen aan kijkt. Ik haal daardoor zoveel meer inzicht dan dat ik in mijn eentje naar bepaalde dingen kijk.

 


Met lief blogvriendinnetje Dana die ik anders nooit door Twitter/bloggen had leren kennen!
Eerlijkheid en op elkaar kunnen rekenen. 

Eerlijkheid is denk ik wel de meest belangrijke in een vriendschap. Zonder eerlijkheid kan je denk ik geen vriendschap sluiten. Het is belangrijk dat je op elkaar kan rekenen en dat wanneer er wat dwars is je dat eerlijk zegt. Op elkaar rekenen is ook heel belangrijk. Mijn vrienden kunnen bij bellen/bereiken wanneer dat nodig is. Ik vind het super belangrijk om op elkaar te kunnen rekenen. En gelukkig kan ik dat ook op ze!

Samen huilen en samen lachen

Ik zei het al een beetje bij dieper in een vriendschap op gaan. Maar een vriendschap draait bij mij niet alleen om samen mooie dingen mee te maken. Soms huil je ook samen. In het begin vond ik dat super moeilijk om daar mee om te gaan. Want je maakt toch alleen maar leuke dingen mee met je vrienden. Nou nee kan ik je vertellen. Soms kan het je ook gewoon heel erg opluchten om bij je beste vriend of vriendin te huilen en samen over dingen praten die je dwars zitten. Dat hoort ook gewoon bij een vriendschap. Niets om voor je te schamen.

Op leuke herinneringen terug kijken

Ik denk dat iedereen wel leuke/gekke herinneringen heeft met zijn of haar beste vriendin. Nog leuker als je die hebt vast gelegd. Samen op vakantie gaan, samen sporten of samen gewoon een avondje bankhangen en Netflix kijken. Ook al zijn sommige van mijn vriendschappen verwaterd of gestrand ik kijk op sommige echt wel met een grote smile terug.

Het komt van twee kanten

Wat ik in de 20 jaar dat ik leef heb geleerd is dat een vriendschap echt alleen van twee kanten kan komen. Als jij de enigste bent die energie er in steekt komt het uiteindelijk niet waar je het graag had gewild. Heel jammer, maar dan werkt die vriendschap gewoon niet.

Wat ik met dit artikel wil zeggen is dat ik ontzettend blij ben met de vrienden die ik heb op dit moment. Stuk voor stuk zijn het dierbare vrienden van mij. Een beetje cliché, maar ik eer hierbij mijn vriendschappen. Ik ben zelf niet zo van de groepsvriendschappen dus des te dankbaarder ben ik voor de vrienden waar mee ik om ga (en dat zij met mij willen omgaan).Een ode aan de vriendschap!

There are some people in life that make you laugh a little louder, smile a little bigger and live just a bit better ♥

Heb jij bijzondere vriendschappen opgebouwd in jou leven?

Liefs,
Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.