Sinds begin dit jaar ben ik bezig mijn leven te beteren op het gebied van kleding. Nu aan het begin van juni staan en alweer bijna het halve jaar voor bij is (kan jij het geloven?) dacht ik dat het misschien wel tijd werd om hier eens wat over te schrijven. Hoe het mij bevalt en hoe ik mijn zoektocht naar betere kleding bevalt.

Fair Fashion?

Fair fashion heeft meerdere betekenissen. Zo kan je kleding hebben dat geproduceerd door gewassen die goed zijn voor het milieu (denk aan biologisch katoen) maar het kan ook kleding zijn dat onder goede omstandigheden geproduceerd is. Of juist dat het duurzaam geproduceerd is. Zoals van gerecycled Voor mij zijn dat twee dingen waar ik op zoek ben. Soms zit het beide in een kledingstuk. Maar meestal is het een van die drie.

Moeilijke zoektocht en veel verleidingen?

Afgelopen zomer ben ik stiekem al even begonnen met mijn zoektocht. Zo kwam ik de perfecte Levi’s in een tweedehandswinkel in Berlijn. Dat zijn nou nog is mooie aankopen, niet?! Moeilijk vind ik het wel. Want je moet wel echt tijd vrij maken voor thrift shopping. Ik kijk zelf eigenlijk helemaal niet meer in de doorgaanse kledingwinkels zoals H&M of Bershka. Ik wil liever wat unieks in mijn kledingkast hebben hangen dan wat iedereen al draagt.

Capsule wardrobe?

Ik zit al een tijdje er over na te denken om een capsule wardrobe aan te schaffen. Maar wat is dat precies?

Eigenlijk heb je voor elk seizoen een aantal kledingstukken. Ik wil zelf 30-40 kledingstukken (dat is inclusief jassen/schoenen en exclusief sport- en loungekleding, ondergoed, sokken en accessoires) hebben voor de lente/zomer en voor de herfst/winter. Dus zeg maar 2 verschillende capsule wardrobe’s. Maar de kledingstukken die ik in de zomer aan heb kunnen bijvoorbeeld ook in de winter (zoals een t-shirt). Hierdoor mix ik dus met verschillende kledingstukken om mijn ideale garderobe in elkaar te stellen.

Klein Berlijn

Gister was ik te vinden op Klein Berlijn op de Grote Markt in Groningen. Een soort vintage walhalla op 2e pinksterdag. Een markt waar ik graag een kijkje wilde nemen voor leuke spullen. Gister was ik vooral op zoek naar een leuke outfit voor op de verjaardag van mijn broertje. Die over een paar weken jarig is. Of ik daar geslaagd ben voor vintage kleding? Ja! Ik nam een zomerjasje mee, een jumpsuit en ook nog een jurkje voor mijn broertjes verjaardag. Maar ik nam ook wat andere vondsten mee die ik tegen kwam. Ik wil zeker nog een keer naar zo’n vintage markt gaan, zoals naar de IJ-hallen in Amsterdam of iets anders wat daar op lijkt.  Donderdag zie je er een mini shoplog van de kleding die ik heb gekocht (en de andere vondsten) met aanbeelden!

Tweedehands/vintage en fair/duurzame kleding is vooral een enorme uitdaging vind ik. Maar wel een hele leuke uitdaging. Zo doe ik dingen die ik normaal gesproken niet zo snel zou doen. Zoals gisteren naar een vintage markt gaan. Maar ga ik ook op zoek naar hele leuke unieke spullen. Of dingen die ik zelf niet zo snel zou uitkiezen maar toch wel heel erg leuk zijn. Het heeft voor mij in ieder geval een eye-opener gegeven van wat er allemaal mogelijk is op vintage en duurzaam gebied.

Koop jij ook graag vintage/ tweedehandskleding?

Liefs,
Merel

 

4 comments on “De zoektocht naar tweedehandskleding en fair fashion + mini verslag Klein Berlijn!”

  1. Wat ontzettend goed dat je bent overgestapt op fair fashion en tweedehands kleding. Inderdaad een uitdaging, maar wat leuk om te horen dat je er echt plezier aan beleeft om zo te zoeken naar mooie vondsten! Ik ben heel benieuwd naar je aankopen. Zelf probeer ik ook regelmatig tweedehands kleding te kopen. Ik verbaas me er regelmatig over wat voor leuke dingen er in de kringloopwinkel hangen.
    Romy onlangs geplaatst…Sollicitatietips | Dit zijn mijn 7 tips voor solliciteren!My Profile

    • Ik was eerst een beetje huiverig over tweedehandskleding. Maar inderdaad je kan zoveel leuke vondsten doen vind ik, vooral maandag op die markt hing ontzettend veel leuks. Maar gauw is even snuffelen in andere kringloopwinkels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.