strand

Ik heb alweer een paar weken zomervakantie! Net zoals velen ook mijn favoriete vakantie. Zeeën met tijd en geen verplichtingen zoals naar school gaan. Vakantie betekent soms ook verveling, omdat je dagen hebt waarop het slecht weer is of dat vriendinnen op vakantie zijn. En ga ik zelf eigenlijk nog op vakantie? Ik geef je een update met wat ik allemaal ga doen of heb gedaan tijdens deze zomervakantie.

Werken

Deze vakantie staat vooral in het teken van werken. Vorige week heb ik zelf 50 uur gewerkt. Dat is voor mij doen ontzettend veel maar ik haal er ook ontzettend veel plezier en voldoening uit. Omdat ik over ben naar het derde jaar van mijn verpleegkunde opleiding mag ik mezelf Verzorgende-IG noemen. Dat betekent dat ik nu medicijnen mag delen en nog een paar andere verantwoordelijke taken op mij mag nemen. En dat vind ik natuurlijk ontzettend leuk!

Vorige week was het wel hard werken, omdat ik onder andere 4 dagen op een andere afdeling sta dan waar ik normaal altijd sta. Dat was ontzettend wennen en kostte vooral heel veel energie. Voor deze week heb ik 5 late diensten. Dat betekent dat ik vanaf 16:00 moet werken tot 22:00. Niet verkeerd, want zo kan ik ’s ochtend ook nog een beetje uitslapen! Wanneer mijn salaris op mijn rekening komt te staan ga ik het vooral opsparen voor mijn vakantie van volgend jaar.

Mei 4

Vakantie naar Griekenland?

Begin dit jaar had ik op mijn to-do lijstje van 2015 dat ik in de zomervakantie naar Griekenland wil met een vriendin. Helaas liep dit anders dan gepland en hebben we het voor dit jaar maar gelaten. Aan de ene kant baal ik er wel van, maar aan de andere kant ben ik ook blij dat we uiteindelijk niet zijn gegaan in verband met de financiële situatie in Griekenland. En ik kan nu ook wat meer uitgeven aan dingen die nu op mijn pad komen.

Op vakantie met roeien

Elk jaar ga ik op plunjezak met roeien. Dat is een tocht waarbij we van plaats tot plaats roeien met grote roeiboten. We kamperen dan op campings die aan het water liggen en gaan dan na 2 dagen weer weg naar de volgende bestemming. het duurt een week en dit jaar gaan we vanaf de roeiclub waar ik bij roei richting Groningen om uiteindelijk in Dokkum in Friesland uit te komen. Dit is nu volgens mij al weer mijn 5e jaar dat ik mee ga, en kijk er wel heel erg naar uit! Het is altijd super gezellig met verschillende leeftijden en mensen.

Afspreken met vriendinnen

Van mijn vriendinnen gaan er maar een paar weg of zijn al op vakantie geweest. We spreken af om bijvoorbeeld wat te gaan drinken, te shoppen of om lekker luit op de bank een film te kijken met een grote bak ijs. Van mij hoef ik echt niet elke dag met een vriendin af te spreken maar een paar keer of een keer per week vind ik altijd wel heel gezellig.

image

Een weekje alleen thuis

Mijn ouders gaan samen een weekje weg op vakantie in Nederland. Voor mij en mijn broertje leuk maar stiekem ook wel een beetje spannend. Want redden we het wel met z’n tweeën? Elke dag koken? En de was doen? Ik heb het gevoel van wel, en vind het stiekem ook niet erg dat ze een weekje weg gaan. Even het rijk voor mij (bijna) alleen.

image

Sporten!
In de vakantie sport ik meestal wat vaker dan normaal. Zo ga ik vandaag met een vriendin roeien en heb ik gister maar liefst 30 baantjes gezwommen. Ook pak ik het racefietsen weer op want ik wil voor dat het jaar is afgelopen 1600 km gefietst hebben!

Ook al blijf ik thuis deze zomervakantie ik heb als nog genoeg te doen. Natuurlijk ga ik tussen al deze dingen door ook nog een beetje bloggen wang dat doe ik ook heel graag.
Ik hou er van om een huismus te zijn. Lekker thuis zijn en genieten van de dingen die om mij heen zijn. Ik hoef niet perse weg maar op vakantie zijn vind ik daarin tegen ook wel weer heel leuk!

Wat doe jij allemaal deze zomervakantie?

Liefs,
Merel 

1 comment on “Dingen die ik doe tijdens deze zomervakantie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.