Screenshot_2016-04-04-09-22-21

Ik vond dit altijd maar lastig op school. Je goede en je slechte competenties benoemen. Oftewel dingen opnoemen waar je denkt dat je goed in bent. Toch, vind ik het heel belangrijk om te weten wat je wel en niet goed kan. Zodat je je slechte punten kan verbeteren en je sterke punten alleen nog maar krachtiger kan maken. Dit artikel geeft voor mij aan in welke punten ik wat minder goed ben maar vooral de punten laat zien waar ik goed in ben.

Creatief

Het liefst ben ik de hele dag creatief bezig. Dat kan zijn met mijn blog, maar ook op het werk als verpleegkundige/verzorgende. Dat kan zijn haken, tekenen of met mensen bezig zijn. Dat is denk ik een punt waar ik over kan zeggen dat ik daar wel ‘goed’ in ben. Ik vind dat altijd een beetje naar om te zeggen, of ik ergens heel goed in ben. Een beetje eigendunk zeg maar.

Sportief

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik sportief ben. Als ik thuis ben sport ik het liefst 1x per dag. Dat kan van alles zijn, een work-out, fietsen, racefietsen, roeien of hardlopen. Daardoor heb ik ook wel een beetje een sportief lichaam opgebouwd.

Racefiets

Uitsteller

Ik ben heel goed in dingen uitstellen. Als ik ergens echt geen zin in heb doe ik het ook gewoon niet. Dat kan zijn dingen opruimen, of bezig gaan met school. Of kleine taken zoals een afspraak verzetten. Ja, echt een puntje waar aan ik moet werken in de toekomst. Want van uitstel komt afstel. En het geeft juist meestal een heel goed gevoel wanneer je iets niet hebt uitgesteld.

Gaat er of helemaal voor of niet

Ook een puntje waar ik mezelf in moet verbeteren. Voor sommige dingen ga ik helemaal en maak ik af. Andere dingen zoals bijvoorbeeld iets afmaken ga ik soms helemaal niet voor. Oftewel meer afmaken waar ik aan begonnen ben.

Assertiever leren zijn

Voor jezelf opkomen heet dat ook wel. En ja, dat vind ik in sommige gevallen heel lastig. En daar krijg ik ook als ik niet voor mezelf op kom soms ook lastige momenten mee. Ik moet leren wat ik zelf echt heel graag wil, en dat omzetten in mijn gedrag. Vooral niet te veel vooruit denken wat andere mensen kunnen gaan zeggen. Meer met mezelf bezig zijn wat ik graag wil.

Geduld

Ik heb echt engelengeduld. Laatst was ik in de winkel voor een nieuwe telefoon en een nieuw abonnement en dat liep niet zo goed. Ik heb denk ik een uur gewacht in die winkel. En die jongens die mij hielpen hadden het erover dat het knap was dat ik zoveel geduld had. Want sommige klanten waren allang aan het steunen en kreunen dat het zo lang duurt. Ik doe dat niet, want dat vind ik onnodige energie. En uiteindelijk komt het toch allemaal wel goed. Alleen duurt het soms wat langer.

Niets doen

Ben ik aan de ene kant heel goed in aan de andere kant ook niet. Soms vind ik het heel lekker om een hele middag alleen maar netflix op de bank te kijken zonder wat te doen. Op andere momenten moet ik juist wat om handen hebben omdat ik het gevoel heb dat ik juist wat moet doen. Ik ben er zeg maar neutraal in, haha.

Leuk omdat een keer van jezelf op een rijtje te hebben waar je wel en niet goed in bent. Voor mij geeft het in ieder geval weer een boost om aan de slag te gaan met de punten waar ik niet goed in ben. En ga ik zeker proberen dit jaar meer assertief te zijn en minder dingen uit te stellen.

Waar ben jij goed en minder goed in?

Liefs,
Merel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge