Blog collage vakantie

Zo, mijn vakantie zit er alweer op. Ik heb dan morgen nog wel vrij, maar daarna begint het echte leventje wel weer. Mijn schooljaar begint dit jaar in leerjaar 2 van Mbo Verpleegkunde. En ik kan je zeggen dat ik er eigenlijk wel ontzettend veel zin weer heb om te beginnen! Terwijl midden en zuiden nog een paar weekjes van hun vakantie kunnen genieten zit die van het noorden er alweer op. Ik heb een erg leuke vakantie gehad, een hele andere dan de voorgaande jaren. Normaal ga ik samen met mijn gezin 2 weken op vakantie in het buitenland maar dit jaar ben ik lekker in eigen land gebleven en heb veel gewerkt. Ik ben een week op vakantie geweest met roeien en verder ben ik een paar daagjes er tussen uit geweest. Kijk je mee naar wat ik allemaal heb gedaan in mijn zomervakantie?

Dana en Merel

Als allereerst was ik samen met Dana van dcjournal.nl naar Groningen geweest om daar is lekker te gaan shoppen en bij te praten. Ik ken Dana nu ongeveer 2 jaar maar het blijft een ontzettende bijzonder vriendschap die we bezitten. Via internet mensen leren kennen is toch altijd wat bijzonders.

Tuin

Ook heb ik in de tuin geluierd als het mooi weer was. Met een grote kan met ice tea ranja van Karvan Cevitan (aanrader trouwens smaakt echt naar ice tea!). Ondertussen heb ik dit boek nog steeds niet uit, haha.

Terschelling en tassenMerel en Tandem

Ook ben ik voor een weekend naar Terschelling geweest met een dierbaar vriendinnetje die ik via school ken. Het was een kort maar een ontzettend leuk weekend. Dit wordt zeker nog een keer over gedaan volgend jaar! Voor twee nachten en 3 dagen denk je misschien dat we misschien wel te veel mee namen maar niets is minder waar. We namen een tent, slaapzak, luchtbed en kleding en eten mee om goed te kunnen vertoeven op dit leuke eiland. En tja dan heb je ook een redelijk grote koffer nodig en een paar tassen om dit allemaal te kunnen vervoeren.
Op de tweede foto zaten we op een tandem, was ook weer een hele ervaring. Ik vind de foto ontzettend tof!

Terasje aan de waalWaal

Ook ben ik samen met mijn ouders naar Nijmegen geweest. Het was toen erg mooi weer en hebben heerlijk getoefd door deze leuke stad. Ik ben ook nog even naar de Primark geweest, want dat kan natuurlijk niet ontbreken als je even naar Nijmegen gaat! Desperado was trouwens mijn zomer drankje van deze zomer :).

Terassen

Ook heb ik samen met een vriendinnetje van roeien lekker op het terras gezeten en samen genoten van een paar bitterballen en lekker zitten bijpraten. Fijn dat dat kan in de zon onder genot van een drankje. Dat zijn toch echt wel van die geniet momentjes!

Weerribben tochtNederland]

Samen met een vriendengroep van roeien ga ik nu al zo’n 4 jaar een week op vakantie in Nederland om met z’n allen te gaan roeien. 4 jaar geleden kozen we ervoor om in de Weerribben te roeien (vlakbij Gierhoorn en Steenwijk) en deze keer hebben we daar ook weer geroeid. De Weerribben zijn soms te smal voor een roeiboot en daarom zie je op de foto hierboven dat we moesten punteren (met een roeiriem soort van pedellen).

We kwamen door een bijzonder gehucht (want meer dan een paar boerderijen was het ook niet), namelijk Nederland. Maar daar moest natuurlijk wel even een foto van gemaakt worden want zo vaak kom je niet door zo’n bijzonder plaatsje!

Racefiets

En als laatste hoogtepunt van deze vakantie, heb ik een racefiets gekocht!  Het is je vast niet ontgaan dat ik hier al een artikel aan toe heb gewijd, maar ik ben er ontzettend trots op.Hij is al 22  jaar oud, maar ziet er uit als nieuw! Ik heb hem van een man overgekocht die er zelf helaas niet meer op kon rijden. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe racefiets te kopen, en heb al een tijdje zitten kijken op marktplaats. Maar toen ik deze zag was ik verkocht. Hij deed mij echt denken aan een echte racefiets en wist dan ook snel zeker dat ik hem wilde overkopen. Ik moet hem dan nog wel aan mezelf terug betalen want het geld dat ik ervoor heb gebruikt is van mijn spaarrekening, maar over een paar weekjes kan ik dan eindelijk op rijden. Want naast een racefiets moet ik ook nog een slot, helm en een katrol kopen met hangers waar ik hem aan kan ophangen.
Zou het leuk zijn als ik jullie op de hoogte hou van mijn racefiets ervaringen via artikelen? Mij lijkt het in ieder geval wel heel erg leuk om hier over te schrijven. Zeg het maar in een reactie hieronder wat jullie er van vinden

Dit was mijn vakantie in het kort met mijn hoogtepuntjes van deze vakantie. Natuurlijk heb ik ook veel uitgeslapen, heb ik afgesproken met vriendinnen, ben ik naar de bioscoop geweest en heb ik ook veel geblogd zoals je misschien hebt gemerkt. Ik ben helemaal opgeladen voor het nieuwe schooljaar en stiekem verlang ik al weer naar de zomervakantie van volgend jaar!

Wat heb jij deze zomervakantie allemaal gedaan?

Liefs,
Merel

 

 

 

1 comment on “Dit was mijn vakantie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.