Ik denk dat iedereen er wel is aan zit te denken. Zat ik maar eens wat minder achter mijn telefoon… Ik heb er ook aangedacht en heb begin van deze maand de knoop doorgehakt, ik ga social minderen. Niet in het echte leven maar meer digitaal. Niet meer zo lang door mijn facebooktimeline scrollen en wie weet wel weer meer tijd voor andere dingen. Vandaag laat ik je weten hoe mijn ervaring was en is na een maand social minderen.

Minder op social media. Hoe ik het de afgelopen maand heb aangepakt:

Niet meer op Facebook

Misschien ben ik de enigste maar ik vind Facebook al een geruime tijd minder leuk worden. Al die filmpjes en foto’s die je maar moet kijken. En dan dat ze niet eens van je vrienden zijn… Ik had geen zin meer om uren door mijn timeline te struinen op zoek naar leuke dingen. Mijn eerste stap was daarom om facebook app van mijn mobiel te halen. En dat werkte enorm! Ik zit gedurende de dag veel minder achter mijn mobiel. En het boeit me ook veel minder wat anderen nu online plaatsen. Als ik maar er maar gelukkig/blij van wordt.

De app QualityTime (voor android)

Met de app QualityTime kan je meten hoeveel per dag je achter je mobiel zit. Achter welke apps je het meest zitten, hoeveel minuten je achter elke app zit, hoeveel keer je de app hebt aangeklikt over de hele dag en hoeveel keer je je telefoon unlockt hebt. Daarnaast kan je ook dagen en weekoverzichten bekijken. Super interessant en geeft een mooi kijkje hoeveel je nou eigenlijk per dag aan uren verbruikt op je telefoon. Ik zit ongeveer 2 uur per dag achter mijn telefoon en dat vind ik prima van de 16 uur die ik per dag op ben.

Vaste tijden kijken

Op vaste tijden kijken gaf mij ook structuur in de dag. Ik kijk ’s ochtends altijd even en ’s avonds. Tussendoor ook nog wel is maar dat is meestal dan wat appjes beantwoorden. Voor Instagram en Bloglovin’ kijk ik altijd standaard in de ochtend.

Meer tijd, meer genieten

Ik merk echt dat ik meer tijd heb doordat ik nu minder achter mijn mobiel zit.

Rust

En als laatste heb ik een bepaalde rust gevonden. Echt, je hoeft niet alles van iedereen te weten. Van wat ze doen en niet. Ik volg nu alleen mensen omdat ik ze echt leuk vind om wat ze doen of omdat ik er inspiratie van krijg. Niet dat ene klasgenootje van de middelbare school of die vage kennis die je maar een keer hebt gezien.

Je hoeft het natuurlijk niet te doen. Maar ik voel me er wel een stuk beter bij. Bij dat social minderen. Helemaal weg van de social media ben ik natuurlijk niet. Ik beheer een blog en ben regelmatig te vinden op instagram en twitter. En af en toe nog wel is op facebook maar dan alleen even via de laptop. Waar een wil is is een weg, jij kan het ook!

Heb jij al geprobeerd om social te minderen?

Liefs,
Merel

 

4 comments on “Een maand minder op social media”

  1. Ik vind het super goed dat je dit hebt gedaan! Ik wil het eigenlijk ook heel graag, want ik merk dat ik helemaal onrustig in m’n hoofd ben de laatste tijd en ik kijk er veel te vaak op. Terwijl bijvoorbeeld Facebook inderdaad vaak helemaal niet interessant is. Ik ga QualityTime ook downloaden denk ik!
    Iris onlangs geplaatst…Review: Jean Paul Mynè Blueberry maskMy Profile

    • Gewoon een keer proberen iris! Ook al is het maar een dag of een week. Ik merkte al snel verschil. Ik heb niet meer de ‘behoefte’ om veel achter Facebook te zitten. Doe nu meer waar ik echt gelukkig van wordt! In plaats van die stomme oninteressante filmpjes te kijken 😉

  2. Wat handig! Ik heb laatst de app RealizD gedownload. Volgens mij is dat hetzelfde idee alleen dan voor iPhone. Ik herken heel erg wat je zegt. Ik vind Facebook steeds meer lijken op 9gag haha. Alleen sociale apps verwijderen ‘kan’ lastig omdat ik hiermee ook mijn blogpagina onderhoudt. En ik vind het toch wel belangrijk om daarvan op de hoogte te blijven. Hoe ga jij daar mee om?
    Claire onlangs geplaatst…Shoplog: tweedehands kleding van Appel&EiMy Profile

    • Ja, RealizD is hetzelfde idee maar dan voor IOS inderdaad! Vind je zelf de resultaten schokkend die daar in staan? Ik gebruik af en toe Facebook voor mijn blog. Vind het nog wel eng om te posten via Facebook. Maar dat hoort er denk ik nou eenmaal bij. Wanneer ik iets deel op Facebook doe ik dat meestal via mijn laptop. Vind ik net zo makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.