Snapchat-4101387971670013604

Tussen de reviews door vond ik het wel weer tijd voor een persoonlijk artikel. Er is alweer een maand voor bij. En dat betekent dat ik alweer een maand op mezelf woon en stage loop. In die tijd is er veel veranderd en wil ik even van mij afschrijven hoe ik afgelopen maand heb ervaren. Verwacht een lang artikel met heel veel foto’s over Papenburg!

20160208_210124

8 februari was de dag dat ik begon met stage. Een drukke dag. Eerst al naar Papenburg rijden, daarna de studio helemaal schoonmaken want die was heel heel erg vies en totaal niet schoon achtergelaten door de vorige bewoner(s), daarna gelijk door naar een avonddienst, en toen we ’s avonds thuis kwamen hebben we gelijk alle tassen uitgepakt. Dit pakket kreeg ik van mijn ouders, zo ontzettend lief! Allemaal Nederlandse dingen zoals Stoopwafels, drop en rookworst. En natuurlijk vlokken en een grote pot pindakaas. Ja, dat vond ik echt super super lief van ze dat ze dat voor mij hadden meegenomen.

De studio

20160210_153403

Als we wakker worden (ik en Romana, maar de meeste dagen wordt ik alleen wakker, omdat Ro andere diensten dan mij heeft, wanneer ze in de weekenden meestal naar huis is) zien we meestal dit. Een grauw Papenburg met of een hele volle parkeerplaats (op de doordeweekse dagen) of een hele lege (meestal op zondag). In de verte kan je het Meyer gebouw zien, waar de grootste cruise schepen van de wereld worden gemaakt. Note: wil ik nog een keertje heen! Het ziekenhuis waar ik stage loop ligt naast ‘het wohnheim’ waar we wonen. En het is echt maar 5 minuten lopen naar de afdeling, ideaal!

20160303_123144  20160303_123132

De deur naar de gang. Met aan de linkerkant de badkamer en aan de rechterkant de keuken. Waar we ons prima in kunnen redden. We hebben twee elektrische kookplaten, een waterkoker en een koelkast en een mini camping oventje. Genoeg om mee te kunnen koken dus. Dat koken is nog wel een dingetje trouwens maar ik hoop dat dat deze maand wat meer mijn ding gaat worden.

 

20160303_123217  20160303_123157

De badkamer is ook heel prima. De wastafel is groot en we kunnen alles neerzetten wat we nodig hebben op het plankje daarboven. De douche is prima maar natuurlijk douchen we liever thuis. En ach ja er zit ook een wc in, die ook helemaal prima is.

20160303_123014  20160303_12304920160303_123020

De slaap/woonkamer is groot genoeg voor met z’n twee. Ik ben een hele kleine kamer slaapkamer gewend bij mijn ouders thuis dus voor mij is dit al best groot. We hebben een aparte slaap en woon ruimte gemaakt. Het lijkt alsof we een twee persoonsbed hebben maar we hebben gewoon twee bedden aan elkaar gezet. Zo hebben we wat extra ruimte gecreëerd voor de woonruimte. Ook hebben we een tv waar we af en toe op wii’en of een filmpje op kunnen kijken. We vervelen ons in ieder geval niet!

Het op mezelf wonen bevalt me beter dan ik had gedacht. Wanneer ik hier ben na het werk of voor het werk gaat de tijd heel erg snel. Ik heb genoeg te doen, zoals kleedjes haken voor de mensen waar mee ik hier ook woon, boodschappen doen, koken samen dingen ondernemen (zoals uiteten gaan, of shoppen in Leer of een film kijken), soms gaan we onder de zonnebank (er zit een zonnestudio tegenover het ‘wohnheim’) of slapen, haha.

Het eten

20160213_110847 20160215_141437

De winkels liggen hier vol met de raarste dingen. Zoals deze Philadephia met Milka, zou dat nou echt lekker zijn? En als je ergens wilt zijn voor chocola ben je in Duitsland echt op het juiste adres. De winkels liggen vol met chocola. Schappen vol met Milka chocola, Rittersport en Ferro Rocher. Echt in de mooiste cadeauverpakkingen en de speciaalste uitvoeringen. Ze geven hier snel chocola cadeau, dat is heel leuk om te zien. Bijvoorbeeld voor het bedanken van de zorg of wanneer er iemand jarig is. Ik ga hier denk ik dik en rond weg haha.

Uit eten

20160215_19061920160210_190552

Kan je hier ook heel goed! Heerlijke schnitzels en vaak ook nog heel goedkoop. Zo was ik voor het onderste gerecht nog niet eens €11,- kwijt inclusief drinken!

Shoppen!

20160218_111854

Ook dat kan je hier redelijk goed. Sowieso ga ik bijna 1x per week op bezoek bij de DM in Papenburg. Ben er bijna een vaste klant geworden haha. Maar heb voor nu maar even voorgenomen om eerst maar wat producten op te maken voor dat ik nieuwe koop.

Stage

Snapchat-5174584743934692842

Er zijn alweer 4 weken voorbij gevlogen, en ik ben dus alweer 4 weken aan het werk op mijn afdeling. Hoewel de uren in de eerste paar weken echt niet snel voorbij gingen gaat dat nu wel weer wat sneller voor mijn gevoel wanneer ik aan het werk ben. Ik mag ook al steeds meer doen! Zoals infusen wisselen, infusen stoppen, bloedsuikers meten, belletjes lopen en nog veel meer. Ik krijg ook steeds meer het gevoel dat ik een plekje krijg op de afdeling en dat ik het Duits per dag beter kan verstaan en beter kan spreken. Dat voelt dan na zo’n dag ook echt heel erg goed. Ik hoop dat de volgende 4 weken net zo snel voorbij vliegen en dat ik dan ook al wat opdrachten af heb of dat ik daar mee bezig ben.

De diensten zijn wel wat onhandig. Vooral de vroege dienst. Die begint om kwart voor 6. Dus je moet tegen kwart voor 5/ 5 uur uit je nest om te beginnen. Wat voor mij echt ontzettend vroeg is! Maar je bent dan wel al vrij om kwart over 1, en hebt dus nog de hele middag en avond om wat leuks te doen of om wat te ondernemen. De late dienst begint om kwart voor 1 tot kwart over 8. Dan kan je ’s ochtends bijvoorbeeld uitslapen en nog even boodschappen of iets anders doen. Persoonlijk gaat mijn voorkeur tot nu toe uit naar een vroege dienst. Het is dan wel vroeg maar de tijd vliegt voorbij door de dingen die je ’s ochtends moet doen. En ’s middags heb je ook nog tijd om wat dingen te doen.

Wel werk ik veel dagen achter elkaar. Wat hier in Duitsland trouwens volkomen normaal is. 9 dagen achter elkaar werken, ze lijken wel niet goed, haha. Wanneer ik moet werken werk ik dan ook 10 dagen achter elkaar met 1 dag vrij op de maandag. Dat is wel lekker hoor dat dagje vrij. ik werk dus zeg maar 2 weken steeds achter elkaar en maak dan ongeveer 49 uur. Heel veel! Ook omdat ik hier in Nederland máár 30 uur gewend ben om per week te werken. Maar nu is het wel redelijk te doen. In het begin moest ik er heel erg aan wennen en was ik ook op toen ik thuis kwam. Ik ging dan echt even slapen tussen de middag. Terwijl ik dat normaal nooit doe!

Ik weet nu nog niet zeker of ik later ook echt in het ziekenhuis wil gaan werken. Je hebt toch een hele andere band met een patiënt dan in een verpleeghuis. Ook is de werkdruk heel anders. Maar eerst maar deze stage uitlopen en voldoendes halen voor mijn opdrachten en assessment!

Een lang artikel zoals ik al tegen je had gezegd, maar hopelijk vond je het leuk om mijn bevindingen uit Duitsland te lezen!

Loop jij ook op dit moment stage?

Liefs,
Merel 

1 comment on “Een maand stage en op mezelf wonen, hoe bevalt dat nou?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge