dsc09546

De dagen worden korter, het wordt sneller donker en nu we richting de winter gaan wordt het ook steeds kouder. Niets fijner om onder een dekentje op de bank te kruipen met warme chocolademelk en een heleboel series achter elkaar te kijken. Tenminste dat vind ik! Sinds vorige winter haak ik ook tijdens het kijken van een serie. En dat is zo ontspannend vind ik! Vandaag weer is iets heel anders dan een artikel over make-up en beauty. Want haken doe ik ook heel graag tegenwoordig!

 

 

Haken is iets voor een oma. Nou echt niet! Het is super leuk om te doen. Ik zie dat steeds meer jonge mensen haken. Als je eenmaal door hebt hoe je moet haken (datzelfde geld voor breien) is het easy als wat. Ik ben ook ooit begonnen zonder dat ik wist hoe het moest. Met flink wat geduld en heel wat oefening lukt het mij het nu ook gewoon.

Ik haak al een tijdje. Sinds vorige winter ben ik al bezig met het haken van verschillende kleedjes. Hoe ik het heb geleerd? Via de Flow. Die hadden een creatieve uitgave en het leek me altijd al leuk om haken te leren. Er zat een boekje in met uitleg hoe je kan haken en wat voor verschillende steken er zijn. Hoe je bijvoorbeeld opzetjes moet maken. Maar ook rond haken stond er in.

dsc09552

Als je wilt beginnen met haken kan ik je Youtube aanraden voor uitleg. Je kan erg goed zien hoe een steek er uit moet zien. In het begin lijkt het wel alsof iemand kan toveren, vond ik ook. Maar oefening baart kunst. En hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt.

Waarom ik het vooral doe? Voor de ontspanning. Het is heerlijk om te haken en bijvoorbeeld een serie te kijken via Netflix. Of onder het televisie kijken.

Toen ik in februari tot juli in Duitsland zat voor mijn stage heb ik ook heel veel gehaakt. We hadden daar geen televisie en nauwelijks internet. Geen fijnere bezigheid is dan haken wanneer je thuis komt van een zware stage dag. De kleedjes die ik toen heb gemaakt waren vooral op bestelling van de klasgenoten die daar ook zaten. Als ik ze niet op bestelling had gemaakt was ik nu wel omgekomen in al die kleden haha.

dsc09557

Het is lastig uit te leggen als je niet goed kent. Haken is gewoon ontzettend leuk. Je ziet je vooruitgang, hoe bijvoorbeeld de bol wol op gaat of dat je kleed steeds langer en langer wordt. En het werkt ook nog is rustgevend.

Voor goedkoop wol kan ik je wil van de Zeeman aanraden. Een bol wol kost daar nog niets eens een euro. En het is prima wol! Kan op 30 graden worden gewassen en blijft er ook goed uit zien.

Ik maak tegenwoordig bestellingen voor vrienden en familie. Omdat ik vooral veel lol heb om zo’n kleedje te maken vraag ik er niet veel voor. Voor 10 euro geef ik een kleed weg. Geen geld voor hoeveel uur ik besteed in zo’n kleed.

Tja, ik ben in tussen een beetje verslaafd geraakt aan haken. Het is zeker niet iets om voor te schamen. Het is juist leuk. Vooral als mensen mij verbaasd aan kijken dat ik zo’n kleed heb gemaakt. Dat zijn de mooiste momenten vind ik!

Ben jij creatief?

Liefs,
Merel

 

3 comments on “Favoriete bezigheid van nu: Haken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.