Jeetje wat is 2016 voor bij gevlogen! Zelf vond ik op persoonlijk gebied 2016 niet het allerleukste jaar moet ik zeggen. Vooral de laatste maanden niet. Maar goed, een nieuw jaar staat ook weer voor nieuwe kansen toch? Op beauty gebied heb ik veel nieuwe toppers en oude liefdes veel gebruikt. Vandaag laat ik je zien wat mijn favoriete producten waren van 2016.

Mascara: Le volume van Chanel

Een van de beste mascara’s die ik dit jaar heb ontdekt is wel die van Chanel! Een hele fijne mascara voor een mooie separatie van je wimpers. Maar ook voor volume en krul vind ik hem erg mooi. Helaas zit er wel een prijskaartje aan deze mascara. Gelukkig is ie nog lang niet op en ga ik hem voorlopig nog wel even gebruiken.

Blush: Maybelline Blush in 20 Brown

Deze heb ik gekocht toen ik stage liep in Duitsland. Het is een blush met een warme ondertoon en neigt een beetje naar oranje/bruin. Afgelopen jaar heb ik hem vooral veel in de zomer gebruikt toen mijn huid wat bruiner was.

Bronzer: MUA

Ik weet even niet welke bronzer dit is van MUA want de verpakking is zoals je ziet aardig versleten. Ik heb hem zoals je ziet ontzettend vaak gebruikt waardoor er nu een pan in het doosje zit. Ook weer een warme kleur voor mijn warme huid. De perfecte bronzer om mee te shapen vind ik!

Concealer: Maybelline Intstant Rewind Eraser Treatment Concealer 45 Iight

De allerfijnste concealer die ik tot nu toe heb ontdekt. Hij dekt ontzettend en vervaagt mijn onzuiverheden zoals ik het wil hebben. Voor de rest blijft die ook door de dag heen goed zitten. Ik heb meestal last dat mijn make-up door de dag heen slijt. Zodat ik aan het eind van de dag zonder foundation of concealer op mijn gezicht heb. Wanneer ik hem goed afpoeder en de setting spray van urban Decay gebruik gebeurd het ook, maar slijt het minder snel. Top product! Het enige nadeel aan deze concealer is dat die niet in Nederland te koop is. Ik heb geruchten gehoord dat die ergens volgend jaar naar Nederland komt.

Oogschaduwpalette: Naked Basic

Ik wilde al aan het begin van het jaar een mooi high-end palette kopen. Uiteindelijk heb ik in de Sephora in Parijs de Urban Decay Naked Basic Palette meegenomen. Een fijn compact palette met allemaal natuurlijke kleuren. Ik vind hem ideaal om snel even een natuurlijke ooglook in elkaar te flansen. De oogschaduws blijven met een oogschaduwbasis ook redelijk goed op mijn ooglid zitten.

Setting Spray: UD All Nighter Setting Spray

Ik heb dit jaar twee setting spray’s gebruikt. Eentje van Etos huismerk. Die beviel opzich redelijk maar vond ik erg naar parfum ruiken. De tweede is de Urban Decay All Nighter Setting Spray. En die is super super fijn. Sprayt een hele fijne waas over je

Foundation: Max Factor Miracle Match Foundation in 40 Light Ivory 

De fijnste foundation die ik dit jaar heb ontdekt is die van Max Facotr de Match Foundation in 40 Light Ivory. Ook weer in Duitsland gekocht haha.

Lipstick: Rimmel Kate 08

Hij is bijna bijna op mijn Rimmel Kate Lipstick in de kleur 08. Een beetje nude/bruine lipstick die ik het afgelopen jaar heel veel heb gedragen. Ik ga ervoor dat ik hem op ga krijgen, dat zou toch super zijn!?

Wattenschijfjes: Kruidvat Huismerk

Wanneer ik wattenschijfjes nodig heb koop ik die meestal bij het Kruidvat. Het zijn fijne stevige wattenschijfjes voor een lage prijs. Deze heb ik het afgelopen jaar heel wat gebruikt!

Reiniger: Philosophy The Microdelivery Exofoliating Facial Wash

Aan het eind van dit jaar heb ik deze reiniger ontdekt. Het is een fijne reiniger met milde scrub deeltjes. Ik merk dat mijn huid er echt beter uit ziet sinds dat ik dit spul gebruik. Het is wel een prijzige reiniger maar ik heb graag het geld ervoor over.

Dag-Nachtcrème: Embryolisse lait-crème concentré

De fijnste dag-nachtcrème die ik ooit heb gehad. Hij is hydraterend, plakt niet en deze crème wordt ontzettend goed in mijn huid opgenomen. Ik heb hem nog niet zo heel lang in gebruik, ik denk nu ongeveer een maand. Tot nu toe werkt die dus perfect. Een product dat ik op de valreep van 2016 heb ontdekt.

Toner: Tea Tree Toner van Lush

Mijn favoriete toner is toch echt wel van Lush. Het is een hele frisse toner met tea tree. Het geeft een soort verfrissende touch voor het slapen gaan. Met een schone huid naar bed gaan vind ik heel belangrijk maar vooral ook een heel lekker gevoel.

Make-up Reiniger: Garnier Miscellair Water

ik heb dit jaar niets anders gebruikt dan het miscellair water van Garnier. Er zijn denk ik wel 4 van deze grote flessen op gegaan. Door dit heerlijke spul gaat mijn make-up er ontzettend makkelijk af. Volgend jaar gebruik ik zeker ook nog wel!

 

 

Douchegel: foam douchegels

Afgelopen jaar heb ik de foam douchegels echt wel ontdekt. Ik vind zo’n foam echt een luxe gevoel geven. Heerlijk zacht voor onder de douche en meestal krijg ik er ook nog een best zachte huid van.

Bodyproduct: The Body Shop Body Butter

Niet alleen dit jaar, maar ik denk al heel wat jaren gebruik ik heel graag de body butters van The Body Shop. Het liefst in de winter want dan heeft mijn huid wat meer verzorging nodig dan in de zomer.

Voor de handen: Lemony Flutter van Lush

Aan handcrème heb ik niet echt een favoriet gehad dit jaar. Wel is al jaren mijn favoriete nagelriemcrème van Lush. De Lemony Flutter kan ik echt niet meer weg denken uit mijn avondritueel. Vandaag kom ik terug van een paar nachtjes logeren bij mijn nicht en dan mis ik hem toch wel ’s avonds!

Haarporduct: Schwarzkopf

Mijn ultieme haarfavoriet van dit jaar was toch wel de Schwarzkopf anti-pluis haarcrème. Een heerlijke crème voor mijn pluizige krullen. Mijn haar zit echt veel beter in model als ik dit heb in gedaan. Meestal wel alleen op de dag dat ik mijn haar heb gewassen.

Wauw, wat een spullen heb ik dit jaar ontdekt zeg. Op gebied van de High-end producten heb ik echt heel wat nieuwe spullen ontdekt. Sommige zijn echt pareltjes en kan ik al niet meer weg denken uit mijn stash. Alsof ik ze altijd al had. Ik ben nu ook heel benieuwd wat ik volgend jaar als favorieten heb aan het eind van het jaar. Zouden er dan nog steeds dezelfde favorieten tussen zitten?

Ik ben benieuwd, wat zijn jouw favorieten producten van dit jaar?

Liefs,
Merel

2 comments on “Mijn favoriete producten van 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.