Ik neem mij elk jaar doelen voor waar ik dit jaar aan wil gaan werken. Niet perse goede voornemens. Want die verdwijnen na januari meestal alweer. Meer dingen waarvan ik blij wordt of waar ik echt aan wil werken. Wat niet perse een hele grote drempel heeft om er aan te beginnen. Maar meer dingen die je makkelijk zou kunnen veranderen. Ik heb zo verschillende doelen gemaakt voor verschillende gebieden. Ik licht je in dit artikel een paar toe waar ik wat meer uitleg bij geef.

Wat neem ik mij zoal dit jaar voor:

Op gebied van eten:

– Meer bakken in 2017
– Gevarieerd en gezond koken met recepten.
– Minstens 1x per week een nieuw recept bakken of kijken
– 1 dag in de week voor mezelf inplannen

Op gebied van kleding en make-up:

– minder kleding en schoenen kopen: creatief met eigen kleding en schoenen zijn
– Minder make-up kopen in 2017.
– Andere merken proberen in 2017
– Geen oogschaduwpaletten kopen

 

Op gebied van wonen:

– meer opmaken/gebruiken van wat ik zelf in huis heb. Zoals schriften, notitieblokken of andere schrijfwaren.
– Op kamers wonen in Groningen
– Spaarzegelboekjes vol sparen bij de supermarkt
Misschien wel een van de burgelijkste dingen die ik dit jaar wil gaan doen. De rente die ik op mijn spaargeld krijg op de bank is echt ontzettend weinig. Waar ik vroeger nog wel is 50 euro over mijn spaargeld heen kreeg als rente. Krijg ik nu nog niet eens 20 euro (er staat nu ook wel wat minder op, maar je snapt wel wat ik bedoel :-). Ik wil daarom nu ik op kamers ga wonen dit jaar sparen bij de supermarkten door spaarzegels te sparen. Je moet dat in het begin steeds 10 cent inleveren op elke euro die je uitgeeft. Maar je krijgt er dan wel weer €2,00 extra over je betaalde geld wanneer je zo’n boekje inlevert. Dat is veel meer waar voor je geld dan bij de bank! Dit is echt iets wat ik me wil voornemen dit jaar.

Op gebied van sporten:

– wanneer ik de energie er weer voor heb: hardlopen
– begin januari een proefles yoga proberen bij mij in de stad
– Ook het roeien weer oppakken

Zo zie je, ik heb best wat dingen waar ik aan wil gaan werken in 2017. Sommige zullen makkelijker te bereiken zijn dan andere. Maar ik ga ervoor!

Heb jij ook voornemens voorgenomen om dit jaar uit te voeren?

Liefs,
Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.