Soms heb ik het, soms totaal niet. Inspiratie. Ik moet soms echt in een super flow zijn om verschillende artikelen uit mijn mouw te schudden. Helaas zit ik niet altijd in zo’n flow. Daarom moet ik het hebben van ideeën die zo in me op komen. Ik schrijf dat dan meestal ook op op een papiertje, in een schriftje of zelfs tegenwoordig in mijn telefoon. Zodat ik het idee niet kwijt raak. Vandaag laat ik je zien van uit welke plekken ik vooral inspiratie krijg. Of waar ik bepaalde ideeën krijg.

In bed

Als ik net in bed lig voor het slapen gaan krijg ik soms ideeën voor mijn blog. Ik heb sinds een aantal weken daarom ook een memo blokje bij mijn bed staan voor die ideeën die in me opkomen. Ook schrijf ik dan dingen op die ik de volgende dag moet doen. Omdat ik anders bang ben dat ik dat ga vergeten. Een goed geheugensteuntje vind ik.

Tijdens het wandelen

Tijdens het wandelen komen er soms ook flarden van ideeën in mij op. Die schrijf ik dan zo snel mogelijk in mijn notities op mijn mobiel. Meestal probeer ik ze dan zo snel mogelijk dit als concept in wordpress neer te zetten zodat ik het niet vergeet.

Op de fiets

Als ik op de fiets zit denk ik ook wel eens na over wat ik nog meer voor mijn blog zou kunnen schrijven. Omdat je dan veel meer ziet dan wanneer je aan het lopen bent komen er soms hele goede ideeën voor bij. Die onthoud ik meestal wel en zet ik dan in een kladje in wordpress neer om het later uit te werken.

 

 

Tijdens artikelen van andere bloggers

Wanneer ik artikelen van andere bloggers lees kan ik ook een hoop inspiratie krijgen. Ik neem dan van ieder wat over, maar geef er wel mijn eigen draai aan. Ik neem het niet precies over, want dan hoef je ook niet meer naar mijn site te komen. Zoals ik al zeg geef ik dan er mijn eigen draai aan, met foto’s of tekst.

Ik krijg dus meestal de beste ideeën wanneer ik ‘niets’ doe. Wanneer je ligt te malen in bed bijvoorbeeld of wanneer ik loop en even in gedachten ben verzonken.
Ik hoop dat dit artikel je genoeg geïnspireerd heeft om zelf ook weer wat leuks te bedenken. Soms vind ik het bedenken van niet standaard artikelen best lastig. Meestal is een break nemen best oke wanneer je aan het bloggen bent. Om even geen verplichtingen te voelen. Daarna kan je met de beste ideeën komen.

Waar haal jij het liefst je inspiratie voor artikelen vandaan? 

Liefs,
Merel

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.