Sinds ik weer een beetje meer energie heb pak ik het sporten ook weer op. Ik begon eerst weer met het wielrennen op te pakken en kreeg zo later ook weer meer energie om het hardlopen op te pakken. In het najaar van 2015 had ik dit voor het eerst opgepakt. Ik vond hardlopen eigenlijk nooit wat aan. Vooral niet tijdens de gymlessen op school waar je eens per jaar de piepjestest moest lopen. Mij niet gezien voor zo’n stomme test. Van mijn ouders heb ik altijd meegekregen, hardlopers zijn doodlopers. Nou, daar kom ik nu een beetje van terug. Ik vind hardlopen steeds leuker worden en heb me zelfs ingeschreven voor een heuse hardloopwedstrijd bij mij in de stad. Vandaag vertel ik je meer over hoe het nu gaat met het hardlopen.

Ik liep altijd hard met een wielrent-shirt. Daar kon ik mijn mobiel in kwijt zodat ik mijn kilometers en tijd kan meten. Ik vond het steeds onhandiger worden zo’n t-shirt. In het begin is het wel handig want je hebt ten slotte je handen vrij. Maar nu ik wat vaker wil gaan hardlopen en ook mijn snelheid wil verbeteren merk ik dat het niet meer de beste oplossing is voor mij. Ik ben vooral heel bang dat mijn mobiel uit mijn achterzak verdwijnt en op de grond valt. Ik moest dus wat anders bedenken om mij mobiel mee te nemen. Gelukkig vond ik bij de HEMA (mijn favoriete winkel voor alles) een sportband. Die je dus niet alleen hoeft te gebruiken tijdens het hardlopen, maar ook kan gebruiken tijdens het fitnessen (niet dat ik dat nou zo graag doe haha) of wielrennen. Een win win situatie kan je wel zeggen!

Ik heb nu een paar keer gelopen met de band. En ik moet zeggen dat het nog wel even wennen is met zo”n band om je arm. Maar wanneer je eenmaal bezig bent voel je hem niet meer zitten. Ook ren ik nu voor mijn gevoel wel iets harder dan ik normaal zou doen. Omdat ik nu weet dat mijn mobiel in een veilige hoes zit.

Het inbrengen van mijn mobiel en het omdoen van de sportbond is nog wel een klusje vind ik. Vooral het omdoen is nog een hele oefening. Net alsof je een armband om doet maar dan om je arm. Na een paar keer kreeg ik er wel een handigheid in. Maar in het begin is het nog wel even lastig kan ik je zeggen!

Wat ik sowieso een voordeel vind aan zo”n band is dat die naast heel stevig is voor je mobiel ook nog opvalt. De kleur is lekker opvallend en er zitten ook nog is reflectoren in. Super handig als je ook s’avonds wil hardlopen.

En dan nu over mijn eerste hardloopwedstrijd. Ik heb me samen met een vriendin in geschreven voor de Asserstadsloop. Een hardloopwedstrijd waar je zowel 5 als 10 km kan hardlopen. Omdat het alweer even geleden is dat ik voor het laatst continu heb hardgelopen heb ik gekozen voor de 5 km. 21 mei is het zover! Gelukkig heb ik nog meer dan een maand om hiervoor te trainen. Ik wil daarom nu wel echt het hardlopen weer gaan oppakken en proberen rond de 3x per week weer te gaan trainen.

Zo, dat was dan weer mijn update over mijn hardloop perikelen. Hopelijk vind je het leuk om te lezen.

 

Loop jij ook hard? Of doe je liever mee aan een andere sport?

Liefs,
Merel

1 comment on “Hardloop update: Eerste wedstrijd + nieuwe sportband”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.