Toen ik net 13 jaar oud was had ik al mijn eerste baantje te pakken. En sinds toen ben ik niet meer opgehouden met werken. Ik vond werken altijd al erg leuk om te doen. Zo deed ik wel toen ik nog wat jonger was wat kleine klusjes in huis om mijn geld mee te verdienen. Vandaag vertel ik je wat voor baantjes ik allemaal heb gehad.

13 jaar – tot heden: oppassen

Ik pas al op sinds mijn 13e. Eerst paste ik op twee kinderen twee keer per week op. Op vaste dagen. Vond ik zelf wel heel fijn omdat ik gewoon onder het oppassen mijn huiswerk kon maken. En de kinderen vonden het ook geen probleem. In de jaren die voorbij zijn gegaan heb ik steeds meer oppasadresjes er bij gekregen. Nu zit ik op ongeveer 6 adressen waar ik af en toe op pas. 1x per week op woensdag pas ik standaard op twee kids van 5 en 7. En ook dan zit ik gewoon nog steeds mijn huiswerk te maken voor school ;).

16 jaar: werken bij de lidl

Toen ik na mijn middelbare school diploma een lange vakantie voor mezelf had ben ik begonnen met werken bij de Lidl. Ik denk dat de meeste scholieren dit doen naast hun school. Werken in de supermarkt is namelijk makkelijk en je verdiend er ook nog wel wat mee. Ik moest vond ik wel ergens werken en dit was dichtbij en ook nog wel leuk werk. Ik begon met het vullen van schappen en ging later achter de kassa zitten. Achter de kassa zitten vond ik erg leuk om te doen. En bij de Lidl heb ik zeker veel geleerd en leuke collega’s gehad.

16 – tot heden: Stages voor mijn opleiding

Hoewel dit zeker niet een vetpot is wat betreft geld verdienen verdient het toch zeker wel wat. En ik ben er dan ook blij mee dat ik er geld verdient mee heb want er zijn ook genoeg mensen die een stage doen en minder of geen stagevergoeding.

17 jaar tot augustus ’17: werken bij en verpleeghuis

Sinds mijn 17e werkte ik bij een verpleeghuis bij mij in de buurt. Via een klasgenootje kreeg ik contact met ze omdat ze op zoek waren naar vakantiekrachten. Na de vakantie werd mij een half jaar contract aangeboden en uiteindelijk kreeg ik een vast contract aangeboden(!). Uiteindelijk heb ik er 3 jaar met heel veel plezier gewerkt. Maar was het nu toch echt wel tijd voor een uitdaging die dichter bij mijn huis lag.

Juli dit jaar tot heden: werken op een revalidatieafdeling in Groningen

Omdat ik bij het verpleeghuis waar ik werkte niet genoeg uren kon krijgen voor de zomer had ik zonder enige verwachting gesolliciteerd bij een verpleeg/verzorgingshuis in Groningen. En tot mijn verbazing werd ik direct na het weekend dat ik me had aangemeld gebeld of ik ook nog interesse had om deze zomer daar te werken. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. En in plaats van een vakantiecontract heb ik voor nu een jaarcontract gekregen. Daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee!

17 jaar tot heden bloggen

Hoewel dit ook geen vetpot is verdien ik ook wel wat met bloggen. Hoeveel verschilt per maand en aan de samenwerking die ik doe, zoals menig blogger wel zal herkennen. Toch is dit ook zeker een inkomstenbron.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Nu ik dit zo heb getypt zie ik eigenlijk pas hoeveel werkervaring ik al op heb gedaan door mijn opleiding. Wat ik na mijn opleiding wil gaan doen weet ik nog niet precies. Of ik wil een jaar gaan werken als verpleegkundige of ik wil hbo gaan doen. Ik zit te denken aan fysiotherapie. Wat ik eigenlijk al wil worden sinds dat ik in de 1e van de middelbare school zit. Maar ik moet eerst maar dat papiertje halen als verpleegkundige!

Wat voor (bijzondere) bijbaantjes heb jij vroeger gehad? Of wat voor bijbaantje heb je op dit moment?

Liefs,
Merel

2 comments on “Hoe ik in mijn puberjaren geld verdiende”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.