image

Stiekem vind ik vandaag best wel spannend. Want vanavond ga ik samen met een klasgenoot van mij bloed geven. Zij heeft het al vaker gedaan maar voor mij is het de allereerste keer. De vorige keer dat ik bij het Sanquin busje was hoefde ik alleen maar 4 buisjes af te geven voor onderzoek of mijn bloed ‘goed’ is. Op de uitslag hoefde ik niet te wachten want geen nieuws was goed nieuws. Vorige week kreeg ik de uitnodiging om vandaag langs te komen om bloed te geven. En zoals ik al aangaf vind ik dat best wel een beetje spannend. Mijn verhaal waarom ik bloed wil geven lees je hier.

Bloed. Dat rode spul inderdaad. Wordt in jouw lichaam rond gepompt en waar van je weet dat er verschillende groepen van bestaan. Voor jou en mij is bloed iets doodnormaals wat je altijd bij je draagt. Bloed kan je krijgen maar ook geven. Bloed krijg je bijvoorbeeld na een operatie wanneer je veel bloed hebt verloren, ernstige bloedarmoede hebt of een probleem hebt bij de bloedaanmaak.

Vanavond ga ik dit  dus geven. Maar waarom eigenlijk en hoe heb ik deze stap gemaakt?
Ik vind het zelf heel belangrijk om iets voor een ander te kunnen doen. Om mijzelf een goed gevoel te geven en om een ander blij te maken met wat ik geef. Want stel je voor, jij hebt zelf bloed nodig en ze hebben jou bloedgroep niet meer omdat er te weinig mensen zijn die die bloedgroep kunnen geven. Dat lijkt mij echt verschrikkelijk! En daarom geef ik onder andere bloed zodat mensen kunnen geholpen kunnen worden. Waar dan ook in Nederland.

Als jij nou door mijn verhaal bent geïnspireerd om ook bloed te willen geven kan je je opgeven als bloeddonor bij Sanquin via deze site. Mijn artikel is trouwens niet gesponsord maar ik wil hier alleen maar onder de aandacht brengen hoe belangrijk het is om bloed te doneren. Want even ter vergelijking: er zijn in Nederland 440.000 bloeddonoren en er zijn 600.000 koorzangers in ons land. Er zijn dus meer zangers dan bloeddonoren. Dat geeft dus al aan dat er steeds meer donoren nodig zijn in de toekomst.

Dus twijfel niet, en meld je aan! Zo kunnen steeds meer mensen geholpen worden.

Geef jij net zo als mij ook bloed? 

Liefs,
Merel

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge