Eigenlijk had ik dit artikel voor gisteren in de planning staan, maar ja, door het mooie weer van maandag is dat er lichtelijk bij ingeschoten. Kan gebeuren. Vandaag laat ik je kennis maken met mijn bullet journal en hoe ik hem tot nu toe al heb ingevuld. Ik kan in ieder geval niet wachten om er meer over te vertellen!

maar wat is nou eigenlijk een bullet journal?

Een bullet journal is eigenlijk niets meer en minder dan allemaal verschillende notitieboekjes in een. Je kan je planningen voor de komende weken, maanden en dagen er in kwijt. Maar je kunt ook je standaard boodschappen of andere taken of to do lists er in op schrijven. Zie het maar als een notitieboek waar alles in kan. Persoonlijk vind ik het daarom alleen al heel handig. Alles in een vind ik persoonlijk heel prettig, zo raak je ook geen post-its kwijt of dingen die belangrijk zijn.

En hoe begin je dan zo’n bullet journal?

Ik begin zelf met de ‘Future log’ dat zijn 4 bladzijdes over de toekomst. Ik heb daar de maanden van dit jaar ingeschreven en wie wanneer jarig is. Maar ook belangrijke evenementen zoals de asserstadsloop van afgelopen mei, maar ook de TT die er nog aan komt in juni.

Daarna ben ik begonnen met een habit tracker te maken. Een habit tracker houd in dat je je gewoontes die je doet door de maand heen bijhoudt. Zoals bijvoorbeeld het werken aan mijn blog of het opruimen van mijn kamer (ja echt, want die ruim ik voor mijn gevoel te weinig op). Maar zo kan ik ook zien wanneer ik voor het laatst mijn haren heb gewassen of een masker heb op gedaan.  Ik kan je zeggen de meeste pagina’s die ik heb gemaakt komen met een klein beetje aanpassing van mezelf van Pintrest. Als je daar ‘bullet journal ideas’ of ‘inspiration’ intypt komt er echt genoeg leuke pagina’s in die in je eigen bullet journal kan plaatsen. Daar heb ik dan ook de meeste inspiratie weg van gehaald.

Maar wat heb je dan allemaal nodig om je in je bullet journal mee te schrijven?

Eigenlijk heb je niet zo heel veel er voor nodig. Als je maar een goede pen hebt. Ik gebruik zelf daarvoor nog een potlood om mee te schetsen. Ik hoef niet een perfecte bullet journal te hebben. maar ik vind het wel leuk om het richting perfect te hebben. Dus daarom gebruik ik eerst potlood zodat ik het altijd nog kan uit gummen.

Een van de leukste dingen vind ik toch wel het bij houden van dingen op een dag. Zoals het bijhouden van hoeveel je drinkt (goede herinnering op warme dagen!) maar ook hoe ik me op een dag voelde. Zo krijg je een beetje een beeld hoe je je voelt en wat je hebt gedronken

En dan is dit het maand review van deze maand. Die moet ik vandaag nog even invullen want vandaag is natuurlijk de laatste dag van de maand!

Voor juni heb ik ook al wat ingevuld. Maar daar moet nog heel wat bij denk ik. Maar zo zie je in ieder geval hoe een monthly spread er uit ziet bij mij.

En dan nu een van de leukste pagina’s. Mijn Netflix series die ik al heb gezien en die ik nog aan het bekijken ben. Misschien zie je wat series die je nog wilt zien en anders is het een grote inspiratiebron voor je. De andere kant vul ik vandaag ook nog in omdat dit ook een soort review is van de maand mei. Wat ik allemaal heb gedaan enzo. Leuk om aan het einde van dit jaar terug te zien.

Ik heb ook nog wel week spreads maar die zijn soms wat te privé om te delen. Denk aan adressen en dat soort ongein. Als ik een lege heb de volgende keer zal ik hem wel even met je delen!

Heb jij ook een bullet journal? Of zit je er aan te denken om een aan te schaffen?

Liefs,
Merel

9 comments on “Inspiratie: Een Bullet Journal + een inkijkje in die van mij!”

  1. Wat leuk om te zien! Ik wil dit al best lang, maar ik begin nooit haha. Misschien toch maar eens aan beginnen in de vakantie. Het ziet er zo leuk uit bij jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.