Van Viking kreeg ik een tijdje geleden een heel leuk pakket binnen. Met onder andere tips om mijn blog nog professioneler te maken. Hoewel ik blog voor mijn plezier vind ik het natuurlijk altijd fijn en leuk als ik er ook nog wat mee kan verdienen. Nu wist ik wel dat het runnen van een eigen bedrijf (want dat is het eigenlijk een eigen blog runnen) niet zo makkelijk is en dat ik daar altijd wat handige tips bij kan gebruiken. Vandaag deel ik je de tips waar ik denk dat jij en ik veel baad bij kunnen hebben.

Inschrijven bij de KVK

Iets waar ik al een tijdje over zitten te twijfelen is mijn blog inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Nu mijn blog na 3 jaar beetje bij beetje groeit lijkt me dat niet heel verkeerd. Op dit moment verdien ik nog niet genoeg om ook echt genoeg btw af te dragen aan de Belastingdienst. Dit is zeker geen verkeerde professionele stap.

Een zakelijke bankrekening

Ik kreeg een map van Viking met daarin allemaal tips die ik kan uitvoeren voor het professionaliseren van mijn blog. Daar staat onder andere in dat het verstandig is om een zakelijke bankrekening aan te schaffen. Nu vond ik het zelf al een gedoe om mijn betaalde opdrachten apart te houden voor mijn blog. Maar aan een zakelijke rekening had ik zelf nog niet gedacht. Een zakelijke rekening kost helaas ook wat geld. Maar in plaats daarvan kan je ook gewoon een extra rekening openen voor je blog.

Personal Branding

Iets wat ik zelf best wel lastig vind omtrent mijn blog is personal branding. Oftewel wat ik naar de wereld wil uitdragen. Wie ik ben, wat ik wil en hoe ik overkom op mensen. De aankomende weken wil ik hier zeker mee bezig gaan. Want dat is zeer belangrijk voor mijn blog.

Je blog promoten zowel offline als online

Wat ik zelf ook enorm lastig vind is mijn blog promoten. Iets wat niet in mij zit. Ik sta liever op de achtergrond en ben liever niet zo aanwezig. Maar met een blog moet dat toch wat anders zijn. Zo geeft Viking het advies om zelf visitekaartjes te ontwerpen en uit te printen (waar ik zelf ook al een hele tijd aan zit te denken, maar nog niet durf uit te voeren) maar ook het goed bijhouden van Social Media. Nu onderhoud ik mijn Instagram voor mijn blog steeds beter bij. Maar Facebook blijft daar bij toch achter. Ik vind het lastiger om via Facebook mij zelf te promoten omdat andere mensen die ik ken daar ook opzitten. Omdat ik bang ben dat andere mensen er een mening over hebben. Maar waarom moet mij dat nou tegen houden om iets op Facebook neer te zetten? Met Social Media ga ik deze weken ook erg mee aan de slag. En wat ik nu precies op mijn Social Media online wil gooien.

 

Dankzij het pakket van Viking kan ik nu thuis goed aan de slag met het professionaliseren van mijn blog. Ik denk dat het net even die motivatie heeft gegeven om nog meer uit mijn blog te halen. Ik krijg al helemaal zin in om mijn blog te professionaliseren en te kijken wat er nog gaat komen in de toekomst!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Viking.

Heb jij nog een tip voor het professionaliseren van je blog?

Liefs,
Merel

6 comments on “Maak met Viking werk van je blog!”

  1. Fijne tips en wat een leuk (en ook handig) pakketje zeg! Ik begrijp het wel, dat je nog niet zo actief bent op Facebook vanwege mensen uit je omgeving. Ik heb mijn blog toen ook een tijdje geheim gehouden, maar toen ik hem eenmaal naar buiten bracht, kreeg ik nog meer bezoekers en iedereen was enthousiast! Dus, gewoon een keer doen πŸ˜‰
    Chelsey onlangs geplaatst…Fotoboek Gran Canaria van Fotofabriek | ReviewMy Profile

    • Ahh lief! Dankje Claire! Ik ga het stapje voor stapje aanpakken het delen van mijn blog. Tot nu toe krijg heb ik er inderdaad leuke reacties op gekregen. Niets om mij voor te schamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.