DSC05020

Bij Eline las ik waarom zij make-up draagt. Het inspireerde mij om er ook voor mijn blog een artikel over te maken. Want hé, je gezicht is wel je visitekaartje. Het eerste waar je naar kijkt en het eerste waar je een oordeel bij iemand over geeft, naast de kledingsmaak (of ben ik de enigste?) Benieuwd waarom ik make-up draag en wat het voor mij betekend?

Ik krijg vaak van mijn ouders de opmerking naar mijn hoofd waarom ik toch al die make-up gebruik. Zonder make-up ben ik volgens hen net zo mooi. Ik snap het wel. Want volgens mij zeggen alle ouders dat tegen hun kinderen. Zelf gebruik ik make-up omdat het mij meer zelfvertrouwen geeft maar ook omdat ik vind dat ik met make-up meer mezelf kan zijn. Zonder make-up ben ik natuurlijk nog steeds Merel. Met make-up kan ik mezelf voel ik mezelf beter en heb ik het idee dat ik echt het beste uit mezelf kan halen.

Als ik naar mezelf kijk heb ik meer make-up op dan de meeste vriendinnen of meiden uit mijn klas. En wanneer ik op stap of uit ga ga ik al helemaal los met make-up. Ik heb het al vaker aan vriendinnen uit gelegd. Ik gebruik make-up juist om sommige dingen te accentueren of juist om te verdoezelen. Ik doe het niet om te laten zien aan andere hoeveel ik wel niet op mijn gezicht smeer. Wat ik zelf bij andere meisjes wel ziet. Het moet mooi zijn en niet ordinair.

DSC04434

Voor mij is het ook een soort hobby. Ik vind het ontzettend leuk om mijn stash uit te breiden met de mooiste en leukste producten. Dat vind ik heel erg leuk. Nieuwe dingen toevoegen die ik met liefde gebruik en die ik uitgebreid test. Wanneer ik ’s ochtends mijn make-up op doe is het een soort rust momentje en doe ik er alles aan om het zo mooi mogelijk aan te brengen.

 

Gebruik ik dan nu elke dag make-up? Nee, dat niet. Op de werk/schooldagen meestal wel. Maar in de weekenden meestal niet. Dan sta ik op en maak ik mijn gezicht schoon maar schakel ik wel een dagje rust in als het om make-up gaat. Ik ga en durf ook best zonder make-up de deur uit te gaan. Geen probleem. Mijn zelfvertrouwen is op zo’n moment dan wel even slikken. Want je stelt jezelf wel helemaal open en bloot. En als ik wel elke dag met make-up de deur uit loop. Het gaat er vooral om hoe ik me er bij voel en hoe ik er graag bij wil lopen. En dan voel ik mij het prettigst.

Is make-up belangrijk voor jou?

Liefs,
Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.