Processed with VSCO with f2 preset

Ik vind reizen steeds leuker worden. Vooral wanneer ik een aantal tips kan toepassen die ik door de jaren heen heb geleerd. Van anderen maar ook door dingen zelf toe te passen. Van mijn backpack vakantie van afgelopen zomer heb ik ontzettend veel geleerd. En dat is toch veel leuker om dat te delen met anderen. Daarom heb ik vandaag wat tips voor je op gezet waardoor je nog beter je backpack of je koffer kan inpakken voor vakantie.

Neem vooral niet te veel mee

Iets waar ik mij vooral heel erg in vergiste. Ik nam veel te veel mee voor 3 weken weg. Want voor warme zomervakantie heb je echt niet heel veel nodig. Dan ben je met 4 t-shirtjes, 2 korte broeken en een lange broek eigenlijk al klaar. Vergeet ook geen vest of trui mee te nemen voor de wat koudere dagen/nachten en wie weet kan een bikini ook altijd nog van pas komen. Neem ook alleen die dingen mee waarvan je het zeker aan gaat doen.

 DSC06836

Mini’s meenemen in je toilettas

Ik was er vroeger altijd van overtuigd dat je juist grotere verpakkingen moest meenemen. Daar kom ik echt op terug want handig is dat zeker niet. Ik heb voor mijn reis die ik het afgelopen jaar heb gemaakt juist heel veel mini’s mee genomen. Als je slim bent koop je hervulbare mini verpakkingen zodat je er met andere reizen ook nog plezier mee hebt. Zo ben je goed bezig voor het milieu maar ook kan je zo je eigen favoriete shampoo, conditioner en douchegel meenemen. Ideaal! De reisverpakkingen van de IKEA zijn heel fijn vind ik. En zijn ook nog is allemaal gekleurd waardoor je makkelijk weet waar je nou je shampoo of je conditioner in hebt gedaan.

 dsc09514

Neem een EHBO-kitje mee

Dit gaf mijn moeder als tip mee. En heb er ook nog wel gebruikt van gemaakt op reis. Je hebt wel is een pleister nodig onderweg als je je ergens hebt geschaafd of er is iets anders gebeurd. Dan is het altijd handig om zo’n kitje in de buurt te hebben. Ik heb die van mij van de HEMA en die is prima vind ik.

Neem oude kleding mee

Wanneer je bijvoorbeeld oude onderbroeken of t-shirtjes mee neemt kan je die onderweg weggooien. Zodat je weer meer ruimte in je tas hebt voor dingen die je onderweg koopt. En zo hoef je uiteindelijk maar minder bagage mee te nemen.

dsc09515

Rol je kleding op

Dit doe ik al jaren en werkt echt! Wanneer je je kleding op rolt neemt het minder ruimte in beslag waar door je weer meer spullen kan meenemen. Het kost helemaal niet heel veel moeite om je kleding op te rollen en heeft gewoon heel veel effect. Ik zeg doen 😉

Ik heb nog wel veel meer tips die ik heb geleerd van het backpacken. Die deel ik een andere keer want anders wordt het wel een heel lang artikel. Ik hoop dat je het leuk vond om  te lezen. Ik vond het in ieder geval heel leuk om dit artikel in elkaar te zetten. Zo leer je nog wat van elkaar.

Heb jij nog een handige tip voor als je op vakantie gaat?

Liefs,
Merel 

1 comment on “Mee met Merel: 5 Tips voor het inpakken van een backpack”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.