Processed with VSCO with f2 preset

Ik vind het super leuk om tips weg te geven over reizen. Nu mijn backpack reis alweer een tijdje achter mij ligt kan ik je ook daar wat tips over geven. Waar moet je bijvoorbeeld op letten wanneer je een reis in je eentje boekt? Leg ik graag vandaag aan je uit!

Weet wat je van te voren wil

Wat voor een soort reis wil je graag maken? Er zijn ontzettend veel verschillende soorten backpack reizen. Ik heb bijvoorbeeld zelf een backpack reis gemaakt binnen Europa. Ik wist van te voren op welke dag waar ik zou slapen in welk hostel en ik reisde alleen. Je kan er voor kiezen om bijvoorbeeld naar Azië te gaan en daar te gaan backpacken. En dat je dan bijvoorbeeld met meerdere mensen reist. Kan ook erg leuk zijn! Het is dus belangrijk dat je weet wat je van te voren wilt. Zodat je verassingen later voorkomt.

 dsc09787

Begin op tijd met boeken

De key voor het boeken van zo’n reis. Het is belangrijk dat je ruim van te voren boekt. Zodat je veel van te voren kan regelen, zoals je reisverzekering. Maar misschien moet je ook je ID Kaart of paspoort verlengen. Het kan voor verschillende reden handig zijn. En niet geheel onbelangrijk je kan soms ook nog is een mooie korting krijgen. Nooit verkeerd!

Hostel of hotel?

Ga je voor een hostel of hotel? Ik heb zelf als ik zo’n reis maak de voorkeur om een hostel te boeken. Je maakt dan veel sneller contact met mensen en je slaapt in zo’n hostel meestal wat goedkoper dan in een hotel. Maar het ligt aan jou wat je het liefste wil.

Wat is je budget?

Ook een hele belangrijke waar je goed over moet nadenken. Ik was voor mijn reis ongeveer 2000 euro kwijt in totaal. Inclusief tas, treinkaart, geld voor reserveringsplaatsen, maar ook eten en hostelboekingen.

DSC08666

Wat wordt je vervoer?

Ga je binnen Europa reizen? Dan kan ik je aanraden om met de trein te reizen. Is een super ervaring! Maar ga je verder weg is dan is het verstandiger om met het vliegtuig te gaan. En ook daar zit natuurlijk een prijskaartje aan. En dan moet je misschien nog boottochten, scooterritjes en taxi’s betalen in het land waar je gaat backpacken. Kost ook helaas allemaal geld. Denk dus goed na wat je wilt en ook wat je budget wordt.

Ik heb nog wel veel meer tips. Ook wanneer het eenmaal zo ver is. Ik vind het in ieder geval leuk om dit soort artikels te maken. Geeft mij ook weer kriebels om op reis te gaan.

Zie jij het zitten om een keer te gaan backpacken? Of heb je het al een keer gedaan?

Liefs,
Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.