Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik in mijn eentje 3 weken op vakantie ging. Alweer een jaar! Waar blijft de tijd? Omdat de vakantie tijd er alweer bijna zit aan te komen en er veel mensen ook weer dit jaar op vakantie gaan geef ik vandaag mijn tips wanneer je voor het eerst alleen op vakantie gaat deze zomer.

Wees goed voorbereid op je reis!

Een van de belangrijkste dingen voordat je op reis gaat is goed checken van wat je allemaal moet meenemen en wilt meenemen. Zo had ik in een apart vak van mijn tas een extra prepaid mobiel voor ‘het geval dat’ er iets gebeurd onderweg. Zodat ik de belangrijkste mensen kan bereiken als dat nodig is. Gelukkig heb ik hem niet hoeven te gebruiken maar zeker wel handig wanneer je op reis gaat.

Check ook even bij je bank of je in het land (of landen) waar je heen gaat kan betalen met je pinpas. In Europa is dat meestal geen probleem. Maar in Azië of Amerika moet je meestal je pas omzetten naar wereldpas. Tenminste ik weet dat dat kan bij de Rabobank. Bij andere banken heb ik geen idee.

Zorg ook dat je de nummers van je hostels bij je hebt. En natuurlijk is het adres van het betreffende hostel ook heel handig.

Ik hield elke dag bij wat ik ongeveer uitgaf. Zo kwam ik niet voor verassingen te staan als ik wat wilde kopen. En zo weet je ongeveer wat je per dag aan eten en enzovoort uit geeft.

 

Reis per trein!

Een van de dingen waar ik ontzettend van genoot vorig jaar is met de trein van A naar B reizen. Een treinvakantie door Europa met Interrail kan ik je dan ook van harte aanbevelen als je in je eentje wil gaan reizen. Europa is heel erg mooi!

’s Nachts alleen de straat op do or don’t?

In de 3 weken dat ik alleen op reis ging ben ik een paar keer alleen over straat gelopen in de nacht (ja, pap en mam!). Ik kan het je niet perse heel erg aanbevelen, maar wanneer je het toch overkomt zorg er dan voor dat je de weg weet. En ga niet de domme tourist uithangen die de weg niet weet. Loop vastbesloten alsof je zo uit de stad komt. Daar voelde ik me heel goed bij in ieder geval.

Ontmoet andere in je hostel en trek er op uit!

Iets wat ik heel makkelijk vond is contact maken met anderen. Want ja, je bent toch alleen. En de meeste die in een hostel zitten zijn dat ook. Backpackers vinden elkaar gemakkelijk. Zo heb ik een avond onder de Eiffeltoren doorgebracht met een fles wijn en twee amerikanen. Maar heb ik ook in Wenen met een meisje uit IJsland samen Gin Tonics gedronken en heerlijke hamburgers. Half tipsy gingen we terug naar het hostel. Avonden om nooit meer te vergeten!

Het is niet erg wanneer je een dag niet zo veel doet

Ik voelde me al gauw schuldig wanneer ik een dag niet zo veel gepland had staan. Maar die dagen bestaan in het dagelijks leven ook gewoon. Dus een dag in het hostel spenderen of eerder op bed gaan is helemaal niet erg. Of de hele dag liggen in de zon met een goed boek en een goede juice (zoals deze hierboven die ik in Wenen kocht!)

Onderneem leuke dingen in je eentje!

Dingen in je eentje ondernemen moet je wel liggen maar kan wel heel erg leuk zijn! Zo heb ik in mijn eentje in het reuzenrad gezeten in Wenen. Alleen uit eten geweest in Berlijn en heb ik lekker lopen zonnen aan de Seine met de heerlijkste makarons van Laduré.

Een alleen gevoel is oke, en kan je overkomen

Ik heb me best een paar keer eenzaam gevoeld op reis. Maar als je leuke dingen onderneemt gaat de tijd zo voorbij. Ook je aan het gevoel overgeven is juist beter dan at je je er tegen verzet.

Dat waren toch echt wel de meeste tips die ik ook zelf op vakantie heb gebruikt vorig jaar. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Ben jij wel eens alleen op vakantie geweest? 

Liefs,
Merel

 

 

 

1 comment on “Mee met Merel: Tips voor alleen reizen”

  1. Leuk artikel! Ik ben op dit moment alleen in China. 🙂 Het is inderdaad zo leuk om mensen te leren kennen in hostels! Vooral omdat iedereen zo wat dezelfde denkwijze heeft. Superleuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.