Processed with VSCO with f2 preset

Wenen is de derde stad waar ik ben geweest toen ik 3 weken weg was. Een hele andere stad dan Praag en Berlijn maar zeker niet minder mooi. Ik was hier 4 dagen. Waarvan ik 2 hele dagen er was. Het is een oude maar ook zeker een hele mooie stad met een rijke historie. Ik heb zelf niet echt de historie opgezocht maar kan je zeker wat sfeerbeelden laten zien van de stad!

Processed with VSCO with f2 preset

Als eerste ben ik nergens zonder een kaart. Je kan tegenwoordig ook kaarten downloaden via google maps. Dan heb je ze offline op je telefoon staan. Heel handig en echt een uitvinding! Een handzame kaart vind ik ook altijd nog wel wat hebben. Ik kon zo prima de weg vinden in Wenen.

Processed with VSCO with f2 preset

Als je in Wenen bent moet je zeker even naar de Prater gaan. Dat is ene kermis die er altijd staat. Een soort pretpark midden in de stad. Er zit ook een Madame Tussaud in, maar daar ben ik niet geweest. Het reuzenrad is zeker de moeite waard als je uitzicht wilt hebben over de hele stad. Ik vond het zelf heel erg tof om dit te doen!

 

dsc09040

Processed with VSCO with f2 preset

Het uitzicht over de stad! (en achter in zie je zelfs al de bergen!)

dsc09029

En in zo’n leuk bakje zat je dan.

dsc09033

 

Processed with VSCO with t1 preset

De lekkerste smoothie haalde ik bij de Juice Bar. Elke dag haalde ik er wel eentje om de nodige vitaminen binnen te krijgen. De Juice Bar ligt in een zijstraatje van de Mariahilfer Strasse. Dat is dé winkelstraat van Wenen. En toevallig ook de winkelstraat waar ik aan sliep. Ik sliep in het Wombat Hostel The Lounge. Een prima plek om te overnachten vind ik. En ligt midden in het centrum. Goed te bereiken met de trein of met de tram. Want het ligt vlakbij de West Bahnhof van Wenen.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

 

Processed with VSCO with g3 preset

Overal waar ik keek waren ontzettend leuke stoplichten. Ik heb echt een fascinatie gekregen op reis voor de verschillende stoplichten in de verschillende landen.

Processed with VSCO with f2 preset

De Donau stroomt met een aantal vertakkingen door wenen. Wat de mooiste plaatjes op levert!

Processed with VSCO with f2 preset

dsc09006

Ik had de laatste dagen in Wenen erg geluk met het weer. Zelfs de laatste volle dag heb ik bijna niets gedaan omdat het zo warm was. Zo heb ik de laatste uurtjes van die dag gespendeerd aan dit water bij de Karlskirche. Een hele mooie kerk midden in Wenen. Echt een highlight van de stad die je gezien moet hebben.

dsc08995

Een Typisch plaatje van Wenen. Met de strassebahn (de tram).

dsc09013 dsc09017

 

De Spaanse rijschool is typisch iets van Wenen. Het is een van de oudste scholen voor het opleiden van paarden. Het is oorspronkelijk van de keizerlijke familie. Je kan kijken naar de oefeningen die de paarden moeten doen. En op zondag is er zelfs een heel optreden wat je kan zien. Ik was zelf net te laat om zo’n voorstelling bij te kunnen wonen, dus dat was wel jammer. De volgende keer dat ik in Wenen ben wil ik dat zeker even gaan bekijken! Het zelfde geld voor zo’n tochtje met paard en wagen. Dat lijkt me ook ontzettend leuk, maar heb ik zelf niet gedaan toen ik in Wenen was. Ten eerste is zo’n ritje niet het goedkoopste en ten tweede vond ik het zelf een beetje afgezaagd om alleen zo’n tochtje te doen. Wanneer ik weer naar Wenen ga, wil ik dat zeker gaan doen maar wel met iemand anders erbij haha.

Processed with VSCO with f2 preset

 

Wenen is een erg leuke stad om een keer heen te gaan. Zeker wanneer je er wilt shoppen is het een erg leuke stad. Voor een stedentripje maar vooral in de zomer is het heel fijn om er een keertje heen te gaan. Ik wil zeker nog een keer terug naar Wenen. Maar dan niet alleen :).

Ben jij al een keer in Wenen geweest? 

Liefs,
Merel 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.