Processed with VSCO with t1 preset

De laatste stad waar ik ben geweest tijdens mijn backpack-vakantie was Parijs! Een hartstikke mooie stad waar ontzettend veel te beleven is. Ik had eigenlijk niet heel veel plannen en deed elke dag waar ik zin in had. Ik ben al eens eerder in Parijs geweest samen met mijn ouders en broertje. Toen hebben we gelijk een paar dagen Disneyland er aan vastgeknoopt. Dit keer ben ik alleen in Parijs geweest en was vond ik ook meer dan genoeg. Vandaag deel ik je mijn tips wat je kan doen in Parijs.

Processed with VSCO with f2 preset

Heel veel eten

Frankrijk is een bourgondisch land waar eten ontzettend belangrijk is en bij de cultuur hoort. Ik heb heel veel lekkere dingen mogen eten in Parijs. Van een crêpe bij de Sacré-Cœur tot een heerlijke crème brûlée ergens midden in Parijs. Ik heb zo genoten van al dat eten he, dat wil je niet weten. Ook kreeg ik elke ochtend een vers croissantje in mijn hostel. Die ik je trouwens heel erg kan aanraden. Ligt vlakbij de Sacré-Cœur en heet het Woodstock Hostel.

Echt waar, je kan heerlijk eten krijgen in Parijs.

Processed with VSCO with t1 preset

Ook ben ik bij Ladurée geweest. Wel iets gehypd. Maar ik heb de welbekende macarons van ze geprobeerd. En echt, ze zijn ontzettend lekker! Die moet je zeker even proberen wanneer je in Parijs bent! Heb ik zeker een hele mooie herinnering aan. Ik heb ze namelijk in de zon bij een soort strand aan de Seine opgegeten. Het was toen heerlijk warm. Echt een geniet-momentje!

Processed with VSCO with f2 preset

Beklimmen: de Eiffeltoren en de arc de triomphe.

Wat ik nog heel graag wilde doen maar uiteindelijk niet aan toe ben gekomen is het beklimmen van zowel de Eiffeltoren als de arc de triomphe. In 4 dagen tijd wilde ik zoveel van de stad zien. Dat het gewoon niet haalbaar was omdat ook nog er bij te doen. Ik heb ze wel allebei gezien. Want uiteindelijk draait het daar toch om.

Ook ben ik bij de Notre Dame geweest. Doet me altijd denken aan de klokkenluider van de Notre Dame. Je weet wel die film van Disney. Ik zag laatst dat je hem trouwens kan zien op Netflix. Leuk om weer die film te bekijken. Is waayy back dat ik die voor het laatst gezien had.

Processed with VSCO with f2 preset

Shopstad

Parijs is echt een shopstad. Voor de wat grotere maar ook voor de kleine portomenee. Ik ben zelf goed los gegaan in de Sephora zoals je al op een eerdere shoplog kon zien. Ik was zelf nog nooit in een Sephora geweest en keek echt mijn ogen uit in die winkel. Voor de rest zitten er ook grote Adidas en Nike store’s. En natuurlijk ook al die andere bekende winkels.

20160827_141115

Met de metro door Parijs

Je kan eigenlijk niet zonder de metro in Parijs. Parijs is zo groot. Volgens mij wel zo groot als de provincie Utrecht. Voor de zone’s 1 en 2 (wat de meest gangbare zone’s zijn als je alle hoogtepunten wil zien in Parijs) betaal je voor een dagkaart iets meer dan 7 euro. Dat haal je er zo uit als je een paar keer met de metro rijd. Pas op trouwens dat je het kaartje niet kwijtraakt want die is zo groot als je pink!

Processed with VSCO with f2 preset

De Eiffeltoren bij nacht zien

Als ik iets indrukwekkend vond dan was het wel de Eiffeltoren om 12 uur ’s nachts zien. Ik wist echt niet wat ik zag. Ik was samen met twee andere meisjes uit de VS op een grasveldje gaan zitten voor de eiffeltoren. Een fles wijn hield ons gezelschap en samen keken we naar een fonkelende Eiffeltoren. Het leek wel vuurwerk, zo mooi! En later om een uur of 1 werd die helemaal donker maar wel nog met een paar lichtjes aan. Ook al heel indrukwekkend. Echt waar als ik je iets kan aanraden om te zien in Parijs is dit het wel!

Processed with VSCO with m3 preset

Er zijn nog zoveel foto’s die ik in Parijs heb gemaakt. Maar dit is voor nu wel even genoeg denk ik. Later kan ik er nog veel meer met je delen. Ik kan wel zeggen dat Berlijn en Parijs mijn favoriete steden waren om te bezoeken tijdens mijn vakantie. Hoewel de andere steden ook heel mooi waren hoor! Maar deze twee trokken gewoon het meest mijn aandacht. Komt natuurlijk omdat ze allebei erg groot zijn en er veel te zien is in beide steden. Kortom ik heb genoten van Parijs. Ik hoop er dan ook zeker nog een keer terug te komen, dan wel alleen of met anderen.

Ben jij al een keer in Parijs geweest?

Liefs,
Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.