dsc08927

Het is alweer even geleden dat ik tips over Berlijn op schreef. Vandaag is Praag aan de beurt. De stad die ik na Berlijn heb bezocht. Praag is op velen vlakken niet te vergelijken met Berlijn maar zeker de moeite waard om een keer heen te gaan! Vandaag geef ik je tips wat je wel en niet kan doen in Parijs. Gebaseerd op de 4 dagen dat ik in Praag was.

dsc08908   dsc08903

Wat ik je als eerste heel erg kan aanraden is een ‘gratis’ tour te doen. Ik weet nu niet meer zo goed hoe de organisatie heet, maar ze lopen rond in groene t-shirts. Je krijgt een tour door oud-Praag (door Praag 1) over de historie van de stad. De tour is in het Engels en is leuk om wat meer van de stad te weten te komen. Daarvoor heb ik vooral de tour gedaan.

dsc08910 dsc08914

Halve liters bier drinken om 12 uur ’s middags is ook heel normaal in Praag ;).

dsc08918

Hier verkochten ze broodjes met kaneel en suiker. Iets typisch Praags of Tsjechisch. Als toetje na het avond eten is het echt heel lekker. Maar gewoon als snack tussen de middag zou het ook heel goed kunnen.

Processed with VSCO with f2 preset

Het lijkt alsof ik hier heel veel geld in handen hebt maar dat valt vies tegen. Dit is ongeveer 40 euro. Want in Praag betaal je alles in kronen. Dat is veel goedkoper dan dat je met de euro betaald. Ik was voor avond eten + 2 drankjes ongeveer 12 euro kwijt. Dat is echt niets in vergelijking wat je in Nederland voor een avondmaaltijd betaald.

Processed with VSCO with f2 preset

De heenreis naar Praag van Berlijn was heel mooi. De trein reed langs een rivier en ondertussen waren er over bergen bedekt met bossen. Echt een beetje sprookjesachtig! Ik heb de hele reis ook alleen maar naar buiten gekeken, zo mooi!

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with p5 preset

De straatjes in Praag vind ik echt zo mooi. Heel idyllisch!

Processed with VSCO with f2 preset

Praag is erg leuk om een keer heen te gaan. Maar ik denk nog leuker met de winter en de herfst die in aantocht zijn. Dat maakt het allemaal nog wat meer een sprookjes stad denk ik. Ik vond het in de zomer goed te doen, het was niet heel warm toen ik er was. Praag is erg goedkoop en daarom perfect voor een stedentripje. Het enige nadeel vind ik wel dat je alles moet omrekenen van Kronen naar Euro’s. Maar dat is dan ook het enigste. En als je dat eenmaal onder de knie hebt valt het eigenlijk ook allemaal best wel mee.

Ben jij al eens in Praag geweest?

Liefs,
Merel 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.