Processed with VSCO with t1 preset

Toen ik vorig jaar augustus wist dat ik niet met een vriendin naar Griekenland op vakantie zou gaan wist zeker dat ik dit jaar alleen op reis wilde gaan door Europa. Geen gedoe met boeken, en vooral doen waar je zelf zin in hebt. Dat leek mij wel wat. In de kerstvakantie ben ik met mijn reis aan de gang gegaan. Ik dacht dat doe ik wel in die twee weken. Nou mooi niet dus. Daar gaat veel meer tijd inzitten dan je denkt. Ik ben ook nog eens kampioen in moeilijke dingen uitstellen. Dus ook dat was niet altijd even handig. Maar gelukkig heb ik het voor mijn stage rond en kan ik je nu de voorbereiding van mijn reis vertellen. In dit artikel vertel ik je in stappen hoe mijn reis tot nu toe tot stand is gekomen en wat daar allemaal bij komt kijken. Want dat het niet 1,2,3 is geregeld kan ik je nu alvast verklappen!

Backpackend door Europa

Ja. Dat ga ik doen. Ik mag 3 weken vakantie opnemen van mijn werk en ga dus ook 3 weken alleen reizen. Of ik dat lang vind? Ja dat vind ik ergens best wel lang ja. Maar in één week naar verschillende Europese steden is niet te doen lijkt me. Dus die drie weken heb ik ook echt wel nodig om de steden te bezoeken. Dat brengt mij op puntje nummer 2. Ik ben van plan om langs 5 verschillende Europese steden te gaan. Heel erg leuk en kijk er nu al naar uit om ze te bezoeken. De Europese steden die ik een bezoekje wil brengen zijn: Berlijn, Praag, Wenen, München en Parijs. Ik had eerst nog een paar andere steden in gedachten maar omdat drie weken daarvoor best kort is moest ik helaas wat inkorten. Ik wilde onder andere de steden Boedapest en Milaan bezoeken. Maar wie weet is dat wat om volgend jaar te bezoeken.

et vervoer van stad naar stad ga ik met de trein doen. Ik ga de reis via een Interrail treinpas doen. Via interrail kan je verschillende soorten kaarten kiezen. Zelf heb ik gekozen voor een kaart van 22 dagen reizen. Waardoor ik bijvoorbeeld een dag langer kan blijven in Parijs.

DSC07393

Mijn reisschema

Van mijn ouders mag ik niet weg voordat ik een duidelijk reisschema heb wanneer ik waar ben. Ik heb 22 dagen waarvan ik 5 dagen reis en ik drie dagen ben in de stad waar ik heen reis. Zo heb ik mooi de tijd om een stad rustig te verkennen en uitgerust ben om naar de volgende stad te kunnen gaan. Ik vind het zelf ook heel fijn om te weten waar ik aan toe ben en vind duidelijkheid zelf ook heel erg fijn. Zo’n reisschema is daardoor ideaal.

Bagage

Wanneer je gaat backpacken neem je natuurlijk een tas mee. Ik neem zelf een grote rugtas mee. Deze had ik zelf nog niet in huis en heb daarom een aangeschaft. Ik heb mij laten adviseren door Bever. Wat ik trouwens heel fijn vond hoor! Zij hebben echt verstand van dat soort dingen en laten je ook de tassen passen en geven je tips hoe je het beste je tas op je rug moet doen. Ik ben uiteindelijk voor de tas die je hierboven ziet gegaan. Het is een 70 liter tas die je als een koffer kan openritsen. Daardoor kan je hem heel handig inpakken en heeft zelfs nog een extra vak voor schoenen of voor vieze kleding. Ik ben heel blij dat ik voor deze tas ben gegaan en kan zelf niet wachten om hem in te kunnen pakken!

Verblijf

Je kan er voor kiezen om in een hotel te gaan. Maar ik heb er zelf voor gekozen om in een hostel te gaan gedeelde kamers te slapen. Dit is a sowieso veel goedkoper dan een hotel en b je ontmoet zo veel sneller andere mensen dan dat je in een hotel zou doen. Ik heb al vaker in hostels geslapen en het bevalt mij prima. Ook dat je badkamers moet delen vind ik niet erg. Zolang het maar een goed bed is en je er een fijn ontbijt krijgt hoor je mij niet klagen!

Kosten?

Ik heb elke maand wat van mijn geld aan de kant gezet op mijn spaarrekening om een mooi bedrag bij elkaar te sparen. Helaas is zo’n reis niet gratis. Ik ben tot nu toe uitgekomen op zo’n ongeveer 2000 euro zonder de tas er bij gerekend te hebben. Ik heb nu al een mooi bedrag bij elkaar gespaard waarvan ik onder andere al mijn tas heb gekocht.
Het is helaas jammer dat ik een half jaar op stage ga, anders had ik deze 5 maanden ook nog kunnen werken bij mijn werk. Maar helaas is dat niet anders. Wie weet kan ik nog wat in de vakantie extra werken zodat ik een nog mooier bedrag bij elkaar heb gespaard. Als ik het niet helemaal red mag ik altijd nog mijn spaarrekening gebruiken. Maar daar ga ik voorlopig nog niet van uit.

Ik heb in ieder geval heel veel zin in deze reis en kan echt niet wachten wanneer het zo ver is. Tegen de tijd dat ik weg ben kan je in ieder geval artikels verwachten over de steden waar ik heen ga.

Waar ga op vakantie deze zomer?

Liefs,
Merel 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge