Morgen een jaar geleden ging ik 3 weken alleen op reis. Wat een avontuur was dat zeg! Dit jaar doe ik het rustiger aan en ben ik vooral veel in het Noorden te vinden van het land. Een keer niet op vakantie gaan vind ik ook niet erg. En nodigt je ook alleen maar uit om leuke dingen te onder nemen in eigen land! Vandaag laat ik je mijn bucket list zien voor deze zomer. Wat ik onder andere nog wil gaan doen en waar ik al mee bezig ben.

Mosselen eten!

Als er een ding boven aan deze bucketlist moet staan is het wel mosselen eten. Ik heb het pas sinds een jaar of 3/4 ontdekt. Maar ik ben helemaal om. Wanneer het mosselseizoen krijg ik gelijk zin in die weekdieren. Er staat al een mosseldiner op de planning alleen moet er nog een datum worden uitgekozen. Dus deze kan ik waarschijnlijk aan het eind van deze zomer wel afstrepen.

Weer lekker werken

Deze kan ik eigenlijk al afstrepen. In juli ben ik voor het eerst sinds maanden weer aan het werk gegaan. En ik moet zeggen ik ben weer helemaal terug in mijn werkritme. Alsof het nooit is weggeweest! Voor de aankomende weken staan er weer heel wat diensten op de planning. En nu ik ook nog is een nieuwe werkplek heb waar ik me helemaal thuis voel is dat extra fijn!

Schoolspullen uitzoeken en klaarmaken voor het nieuwe schooljaar

In september begint mijn laatste jaar als verpleegkunde student. Ik heb in principe al mijn boeken al wel. Maar ik wil wel goed voorbereid zijn op het nieuwe jaar. Bijvoorbeeld met mappen waar de losse bladen (die we de afgelopen jaren veel kregen) in kunnen, maar ook college notitie boeken voor het mee schrijven met lessen. Ik heb er eerlijk gezegd best wel zin in om mijn jaar nu echt volledig af te maken en kan niet wachten tot het juli is zodat ik mijn papiertje in ontvangst kan nemen.

Mijn harde schijf updaten

Altijd weer een rot klus. De externe harde schijf updaten. Met verschillende foto’s die ik de afgelopen tijd heb genomen. Op zich is het klusje zo gedaan alleen kijk ik er altijd als een berg tegen op. Maar ik wil het voor deze zomer is even klaar hebben.

Weekend of dagje weg naar een van de eilanden

En ook deze kan ik afstrepen. Om precies te zijn zit ik nu op Texel bij mijn ouders in een huisje. Ik ga dit jaar niet op vakantie maar vond het wel een leuk idee om is even uit te waaien bij mijn ouders. Vroeger zijn we al eens op Texel geweest maar dat is al weer een aantal jaar geleden.

 

Een strandwandeling maken bij zonsopgang of zonsondergang

Hopelijk gaat dit vandaag of morgen lukken. Zonsondergang zie ik eerder voor me dan bij zonsopgang. Want volgens mij begint het al om 5 uur licht te worden. Maar altijd leuk een strandwandeling wanneer de zon op of onder gaat.

Met mijn blote voeten in de zee en het strand

Het echte vakantie gevoel vind ik! Blote voeten in de zee en het strand is altijd zo’n heerlijk gevoel. En ook nog is verkoelend op de wat warmere dagen. Die we hopelijk nog krijgen deze maand.

Balans vinden tussen energie geven en opladen

Een van de dingen die ik heb geleerd afgelopen jaar is dat je niet altijd alles kan doen wat je zelf zou willen. Daarom is het belangrijk om een balans te vinden tussen energie geven en weer opladen. Dat wil ik deze zomer zeker toepassen om later dit jaar dat ook weer automatisch te kunnen toepassen wanneer het weer wat drukker wordt rondom school. Want je kunt helaas niet alles doen.

Minstens 2 boeken uitlezen

Tot nu toe heb ik mijn leesflow dit jaar aardig gevonden. Het eerste boek van de twee boeken heb ik al uitgelezen. Dat was Koorts van Saskia Noort. Een spannend boek die tot de laatste bladzijde mij erg boeide. Nu wil ik in up beginnen. Dat is net wat andere kost dan die van Saskia Noort maar niet minder interessant.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen wat er zoal op mijn lijstje staat wat ik deze zomer allemaal wil gaan doen. Het is in ieder geval super leuk om zo’n lijstje te maken en nodig je dan ook graag uit om er ook een te maken voor jezelf!

Wat wil jij deze zomer nog doen?

Liefs,
Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.