Mei 4

Over 4 dagen begin ik met mijn derde stage. Mijn ena laatste stage van deze opleiding alweer! Zoals ik al eerder heb aangegeven zou ik hier nog een apart artikel over maken. En dat is dit artikel. Ik geef je wat meer info over wat en hoe en hoe ik mijn stage ga combineren met mijn blog.

Wat en waar?

Ik ga stage lopen in een ziekenhuis in Papenburg. Dat is in Duitsland, net over de grens bij mij. Het ligt onder de stad Leer. Voor mij een uurtje rijden met de auto van waar ik vandaan kom. Met het openbaar vervoer is het 2 uur. Gelukkig goed te doen. Ik ga op station 16 stage lopen. Een afdeling met traumatologie (botbreuken enzo), geriatrie (mensen boven de 65+) en orthopedie (mensen met problemen aan het gewrichten en het bewegingsstelsel). Ik ga 20 weken stage lopen van 8 februari tot 15 juli. Mijn langste stage tot nu toe.

Ga je daar dan ook wonen?

Ja dat ga ik zeker doen! Ik werk als het goed is 9 tot 11 dagen achter elkaar. Het is niet te doen om naar huis te gaan tussendoor. Want de ochtend diensten zijn van 6 tot 1 en de avond diensten van 1 tot 8. Als het kan wil ik ook graag een paar nachtdiensten mee draaien. Dat lijkt me ook heel gaaf om mee te maken.
Wanneer ik dat heb gewerkt ben ik 5 dagen vrij en kan ik in die 5 dagen dat ik vrij ben naar huis gaan. Ook moet ik 1x in de 2 weken in het weekend werken. Dus eigenlijk om het weekend. Ik vind dat zelf geen probleem omdat ik nu ook heel vaak in het weekend werk.

Ik ga samen met 11 anderen in een Wonheim wonen. Dat is zeg maar een zusterflat achter het ziekenhuis. Ik hoef daardoor ook maar 5 minuten te lopen naar mijn afdeling. Ideaal!

Maar hoe ga je dat dan combineren met je blog?

Ja, dat is een goede vraag. Op dit moment weet ik nog niet precies wat mijn rooster wordt en wanneer ik dus thuis ben. Ik heb al wat vooruit geschreven voor volgende week en die week erna. Maar verder dan dat heb ik nog niets. Ook weet ik het niet precies hoe ik het met mijn fotodagboek ga doen op maandag. Want ik heb helaas geen internet in de zusterflat. We hebben alleen maar internet in de Mc’Donalds die een paar straten verderop zit.

Ik heb er ergens wel veel zin in. Ik slaap met een heel leuk meisje van mijn school op een kamer, dus dat zit wel goed. Ik zie wel een klein beetje op tegen de eerste paar weken. Want mijn Duits is nou niet perse heel erg goed. Ik hoop dat ik me tenminste daar kan redden.

Zo dat was dan mijn update, over dit komende half jaar. Ik hoop dat ik mijn draai op de afdeling kan vinden en dat ik een onvergetelijke ervaring er voor terug krijg!

Liefs,
Merel 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge