DSC07523

Elke dag gaat er wel wat make-up op mijn gezicht. De ene dag heb ik er meer tijd voor dan de andere dag. Waardoor ik er de ene dag meer tijd aan besteed dan op de andere dag. Maar elke dag is het wel weer een feestje om de producten te gebruiken die ik in bezit heb. Vandaag laat ik je zien wat ik op een normale school/werk dag op mijn gezicht smeer.

DSC07528

De basis

Ik begin meestal met de ‘basis. Als ik wil dat mijn foundation goed blijft zitten gebruik ik de primer van essence. Hij is niet bijster goed, maar prima voor dagelijks gebruik. Daarna doe ik een heel klein beetje foundation op mijn hand en smeer ik dit uit met een foundation kwast van Real Technique’s. Echt, dat zijn zulke fijne kwasten! Om onzuiverheden te verbergen (zoals pukkeltjes of andere ongein) gebruik ik de camouflage cream van Catrice. Deze is zo dekkend dat die ze bijna allemaal kan verbergen. Het is een hele fijne concealer. Ik poeder af met een matte poeder van Catrice, wat je al niet meer kan zien omdat de tekst er is afgesleten. Ik heb die nu zo’n 2 jaar in bezit en is nog niet op! Daarna kleur ik mijn wenkbrauwen in met een poeder van de HEMA. Het is precies de kleur die ik nodig heb voor in mijn wenkbrauwen. Super zuinig in gebruik en blijft heel lang zitten. Als laatste gebruik ik de oogschaduwbasis van Essence. Een favorietje, dit is al mijn 5e flacon volgens mij. Ik vind hem echt heel erg goed, mijn eyeliner en oogschaduw blijft de hele dag perfect op zijn plaats zitten wanneer ik dit gebruik.

DSC07531

Oogschaduw

Ik gebruik het liefst elke dag oogschaduw. Er gaat (bijna) geen dag voorbij wanneer ik het niet gebruik. omdat ik gek ben op oogschaduw probeer ik elke dag weer een ander palette te gebruiken zodat ze ongeveer even veel aan bod komen. Ik heb er nu zo’n 20 in mijn bezit en dan is de afwisseling natuurlijk erg groot. Op de foto hierboven zie je de paletten die ik er het vaakst bij pak. Ze zijn handig in gebruik en de kleuren zijn allemaal erg goed draagbaar voor overdag. Wanneer ik op stap ga gebruik ik meestal andere paletten die wat specialer voor mij zijn.

DSC07529

Ogen

Wanneer ik heb besloten welke oogschaduws er op mijn oogleden komen maak ik het af met wat eyeliner, mascara en oogpotlood. De Lash Sensetional mascara van Maybelinne is een favoriet sinds vorig jaar. Ik heb nog 2 back-ups liggen, geeft wel aan hoe fijn ik hem vind. Hij maakt mijn wimpers echt een stuk langer, en geeft een beetje een ‘doll’ effect. Vind ik zelf erg mooi. De NYX wonder Pencil gebruik ik soms als lijntje op mijn waterlijn. Voor een wakkere blik.

DSC07526

Bronzer

Wanneer ik er zin in heb gebruik ik graag een bronzer. De gene die ik het meest gebruik is van MUA, links boven. Wanneer ik voor een wat zomerse gebronsde huid wil gaan gebruik ik graag de bronzer van de DA, een hele fijne is dat. Die van Essence is ook heel erg fijn, en gebruik ik graag wanneer ik een weekend weg ben. Handig, want daar zit ook een highlighter in.

DSC07532

Highlighter

Wanneer ik ook wil uitpakken met een highlighter zijn dit de gene die ik vaak gebruik. Goddes Of Love geeft een geweldig mooie warme glans af. En wanneer ik in de wat koelere sferen ben gebruik ik graag Undress Your Skin van MUA. Ook een erg mooie highlighter.

DSC07527

Blushes

Met blushes is het maar net in welke stemming ik ben. Maar ik gebruik vooral veel roze koele blushes. De enigste oranje blush die ik af en toe gebruik is van MUA, rechts onderin. Die geeft ook een erg mooie kleur op mijn wangen. Gebruik ik dan ook heel graag.

DSC07533

Lips

Ik maak mijn look meestal af met een lipstick of lipgloss. Voor wat kleur gebruik ik graag die van Kate van Rimmel. Een mooi nude kleurtje. Ik gebruik hem graag en heel vaak. Wanneer ik voor een mat kleurtje ga vind ik ‘Birthday Suite’ van Sleek erg mooi. Blijft ook heel lang zitten! De enigste lipgloss die ik af en toe gebruik is van NYX. Geeft een mooie gloss en smaakt ook nog is lekker, haha.

DSC07536

Kwasten

Ik gebruik het liefst de kwasten van Real Technique. De poeder en de bronzer kwast zijn erg favoriet bij mij in gebruik. Voor oogschaduw aanbrengen gebruik ik graag de kwastjes van de HEMA. Zijn simpel maar erg goed in gebruik. ik breng blush graag aan met een speciale blushkwast van Essence. Ook niet super bijzonder maar brengt het wel mooi aan. En als laatste gebruik ik een wenkbrauwkwastje van Ecotools. Die werkt super fijn en kan ik perfect mijn wenkbrauwen mee inkleuren.

DSC07538 DSC07543 DSC07548

Dit is dan meestal het resultaat na een paar minuten make-uppen. Het is een draagbare dagelijkse look die ik altijd op heb naar werk of school. Over het aanbrengen doe ik meestal 10 minuten tot een kwartier. En wanneer ik echt haast heb of heel vroeg moet opstaan (zoals voor werk) dan doe ik meestal alleen een beetje mascara, concealer, oogschaduw en eyeliner op. Dat kost nog niet eens 5 minuten tijd.

DSC07555

Ik probeer mijn make-up het liefst elke dag te gebruiken. Want het is zonde om dat niet te doen! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen 🙂

Hoeveel make-up gebruik jij op een normale weekdag?

Liefs,
Merel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge