Elk jaar stel ik weer wat goede voornemens op om ze dit jaar wel te laten uitkomen. Uh ja, de goede voornemens van vorig jaar heb ik denk ik voor de helft kunnen uitvoeren. Ik nam veel te veel doelen op mijn te kleine bordje. Waardoor ik die nooit binnen 365 dagen kon voltooien. Daarom heb ik voor dit jaar 5 doelen voor mezelf opgesteld waar ik aan wil werken. Kijk je mee welke dat zijn?

  1. Gezondheid op peil houden

Vorig jaar ging het wat minder goed met mijn gezondheid. Ik kwakkelde er op los. Was het geen bronchitis dan was het wel een bijholteontsteking die opgelost werd met antibiotica. Ik wil dit jaar voorkomen dat ik aan de antibiotica ga (al is de kans vrij klein…). Daarom wil ik graag wat routines in mijn leven geven zodat ik beter om mijn gezondheid denk. Zoals 2 stuks fruit per dag (in plaats van 2 koekjes of meer op een dag 😉 of juist om 10 uur in bed liggen. En denken aan rust en regelmaat. Tja, op dat gebied valt er nog veel te leren voor mij!

2. Meer lezen

Ik vind het steeds leuker om te lezen. Maar ik doe het voor mijn gevoel te weinig. En daar wil ik verandering in brengen. Vorig jaar in het najaar heb ik drie verschillende boeken gekocht en hebben mijn ouders een hele boekenkast vol met klassiekers die ik nog nooit gelezen heb. Ik wil ten minste 10 boeken lezen dit jaar. Maar ik begin met 10 bladzijdes per week en bouw het later in het jaar op. Voor het slapen gaan lezen doe ik ook bijna niet meer, ook dat wil ik weer doen aan het eind van de dag.

3. Minder uitstellen

Ik ben denk ik geen uitzondering als ik zeg dat ik veel uitstel. Soms bewust, soms onbewust. Nu neem ik me voor dit jaar minder uit te stellen. Zoals kleine klusjes die maar 5 minuten duren. Bijvoorbeeld het sturen van een email, of het uitpakken van de afwasmachine. Dat soort dingen stel ik vaak uit terwijl het meestal niet eens heel veel tijd kost!

4. Meer make-up dragen

Ook eentje die ik makkelijk kan volhouden denk ik. Ik wil nu in het weekend geen make-up dragen. Maar de dagen dat ik naar school ga wel! Ik heb namelijk zoveel liggen en heb het de afgelopen maanden amper gebruikt omdat ik vooral veel ziek was en geen energie/puf om het op te willen doen. In 2018 wil ik daarom ook experimenteren met de verschillende soorten paletten en kleuren die ik heb! Weer eens even wat nieuwe ooglooks samenstellen. Ik heb er zin in!

5. Meer bewuste rust inplannen

Dit doel heeft ook al een beetje te maken met het eerste doel. Ik ga vaak gewoon door met dingen die ik doe dat ik soms bewuste rust een beetje vergeet. In 2018 wil ik dat meer gaan inplannen. En nu ik een dagplanning voor elke dag maak is dat heel makkelijk om te doen. Nu de uitvoering nog!

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd hebt om ook doelen voor 2018 op te stellen. Ik heb in ieder geval heel veel zin in dit jaar en wat komen gaat. Ik hoop jij ook!

Heb jij een goed voornemen voor dit jaar?

Liefs,
Merel 

2 comments on “Mijn goede voornemens (doelen) voor 2018!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.