DSC07186

Ook al is de zomer mijn favoriete seizoen vind ik de herfst ook wel wat hebben. De blaadjes in verschillende kleuren en ’s avond is het wat eerder donker en daardoor ook eerder tijd om kaarsjes aan te steken. Hoewel ik in de zomer het liefst lichte producten gebruik pak ik in het najaar de wat zwaardere en warmere kleuren er bij. Vandaag laat ik mijn favoriete herfst producten zien. Echte musthaves voor mij!


DSC07188KIKO Coral Fever Oogschaduw Palette in Coral Burgundy

In de zomer gebruik ik het liefst lichte bruintinten als oogschaduw voor overdag. Het hoeft allemaal niet zo donker te zijn en voor mij is het dan ook eigenlijk alleen maar een basis voor mijn eyeliner. Wanneer het wat kouder wordt komen bij mij de donkere oogschaduws uit de kast. Dit oogschaduw palette van Kiko heb ik begin dit jaar gekocht, en komt nu mooi van pas voor de herfst. Het zijn hele mooie cranberry kleuren die zowel geschikt zijn voor overdag als voor ’s avonds. Ik pak hem er heel graag bij want het zijn mooie kleuren voor bij mijn bruine ogen. Echt een perfect herfstpalette!

DSC07190DSC07192

V.l.n.r: MAC Viva Glam I, MAC DIVA, HEMA Soft Lipbalms in 09 en 10

De donkere kleuren mogen ook weer op de lippen gezien worden. Dit zijn mijn favoriete lipkleuren wanneer ik wat donkerder wil voor in de herfst (maar kan ook zeer goed worden gebruikt voor in de winter!). Ik vind het nog wel wat lastig om dit overdag te dragen omdat het vrij uitgesproken kleuren zijn. Wanneer ik op stap ga op zaterdag draag ik het liefst Diva of Viva Glam I van MAC. Twee geweldige kleuren. Ik vind 09 van de Hema ook heel erg mooi. Dit is voor mij meer een kleurtje die ik overdag wel zou kunnen dragen. Alleen heb het nog niet gedaan. Misschien moet daar deze week maar is verandering in komen!

DSC07194

In de zomer gebruik ik nauwelijks tot geen foundation. Maar wanneer het weer wat kouder wordt grijp ik toch weer wat sneller naar een foundation. Deze van The Body Shop vind ik heel fijn in gebruik. Ik heb hem afgelopen winter en lente veelvuldig gebruikt en dat kan je ook goed zien! Deze kleur is precies goed voor mij en hij dekt als een malle! Zeer fijn spul met SPF! Ook voor wanneer de zon niet schijnt.

DSC07198

Nu over naar de verzorgingsproducten die ik echt een must vind voor in de herfst. Want naast make-up gebruik ik ook specifieke verzorgingsproducten voor in de winter. Wanneer ik gedoucht ben of ’s avonds voor het slapen gaan wrijf ik mijn voeten in met een speciale voetcrème. We denken meestal aan heel veel om te verzorgen maar onze voeten worden wel eens vergeten! Je gebruikt ze dagelijks en daarom is het ook goed om je voeten te verzorgen. Ik verzorg ze eigenlijk niet alleen in de herfst maar ook in de andere seizoenen, maar dat terzijde. Deze voetcrème van The Body Shop ruikt heerlijk naar pepermunt en geeft je voeten echt een oppepper. Ik vind hem zeer fijn in gebruik en je doet er heeeel lang mee.

DSC07197

In de zomer ben ik meer van de bodylotions. Die trekken snel in en zijn niet zo heel erg voedend. Dat heb ik ook niet echt nodig in de zomer. In de herfst voel ik altijd dat mijn huid wat droger wordt en wat meer verzorging nodig heeft. Dan grijp ik vaker naar een bodybutter. Hoe kan het ook anders dat deze van The Body Shop is. De geur maakt voor mij niet heel erg uit. Deze met bosbessen is heel erg zoet. Maar wanneer de december maand nadert ga ik over naar een wat kruidigere bodybutter. Die ruiken namelijk zo lekker naar de winter!

DSC07196

 

Op een vast moment in de week scrub ik mij. Dit doe ik op zaterdag. Ik heb al veel bodyscrubs versleten maar had steeds maar niet de bodyscrub gevonden die voldoet aan mijn verwachtingen aan een bodyscrub. Ze waren meestal te mild of hadden bijna geen scrubkorrels waardoor je het eigenlijk geen bodyscrub kon noemen. Maar ik heb hem nu eindelijk gevonden! Deze van Kneip is een suikerscrub en er zit ook echt suiker in! Hij scrubt net zoals een scrub bij een sauna. Rug maar toch verzorgend. In de scrub zit ook nog olie waardoor je huid echt intens verzorgd wordt. Want na dat je het er af hebt gespoeld is zelfs een bodybutter niet meer nodig. Zo vettig is je huid dan. Maar niet op een vervelende manier. Als ik je een scrub voor de herfst mag aanraden is het zeker deze wel!

DSC07199

Handcrème is ook niet onmisbaar voor in de herfst. Want ook je handen gebruik je iedere dag en worden steeds droger wanneer je ze niet verzorgd. Dit is dan een handcrème van Lush maar je hebt er echt ontelbaar veel van verschillende merken. Zorg ervoor dat je een redelijke dikke voor dit seizoen gebruikt. Want de wat lichtere hebben voor mij geen nut in dit seizoen. Ik heb altijd een handcrème op mijn nachtkastje liggen en in mijn handtas. Zo heb ik er altijd een bij me wanneer handcrème onderweg wil gaan gebruiken.

DSC07200 DSC07201

Naast dat je handen verzorgd moeten worden is het ook leuk om een kleurtje op je nagels te hebben. Ik heb eigenlijk nooit nagellak op wat dood zonde is want ik heb er genoeg om op te doen. Maar dit komt door het werk wat ik doe. Daar mag ik helaas geen nagellak op en dat doe ik dan ook maar niet. Maar wanneer ik wel een kleurtje op wil doen neig ik in de herfst toch wel naar de donkere bordeaux kleuren. Die vind ik echt super mooi voor op mijn nagels. Recessionista van Essie heb ik alweer een tijdje en raad ik je zeker aan om te kopen wanneer je nog op zoek bent naar een mooie bordeaux rode kleur.

DSC07195

Dit waren dan mijn herfstmusthaves. De producten die ik je aanraad om sowieso in huis te hebben tijdens dit seizoen. Ik vind het met recht een erg leuk seizoen. Maar dat vind ik bij alle seizoenen eigenlijk wel. Ze hebben allemaal hun eigen charmes.

Welke producten gebruik jij graag in de herfst?

liefs,
Merel 

4 comments on “Mijn herfst musthaves”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.