DSC05000

Het is nooit te laat om een lijstje te maken met wat je allemaal wilt gedaan hebben voor dit jaar. Want het jaar is nog jong genoeg en we hebben net de eerste week achter de rug. Voor mij was het een bijzondere eerste week, een derde week kerstvakantie er bij want er lag bij mij in het Noorden drie dagen ijzel. Ik heb genoeg tijd gehad om na te denken over wat ik dit jaar nog wilt doen en wat ik dit jaar wil gaan halen. Ik ben zelf al een tijdje afgestapt om een lijstje te maken met goede voornemens, maar in plaats daarvan maak ik ieder jaar een lijstje met wat ik sowieso dat jaar nog wil gaan doen. Een to-do lijstje dus van 2016!

Mei 4

School gerelateerd

 • mijn derde jaar verpleegkunde halen
  Ja, dat is sowieso iets wat moet gebeuren dit jaar. De afgelopen 2 jaren heb ik ook gehaald dus ik zou niet kunnen inzien waarom ik dit jaar ook niet zou kunnen halen. 
 • Mijn derde stage halen, in Duitsland!
  Ik maak hier nog een apart artikel over hoe en wat en waar en wanneer. Maar ik ga mijn stage dus in Duitsland lopen. In een ziekenhuis net over de grens. Ik begin vanaf 8 februari en eindig half juli. Dat is dus een half jaar! Ik ga daar ook wonen in een flat samen met 11 andere klasgenoten. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen om deze stage te halen.
 • Mijn stageboek bijhouden
  Omdat het leuk voor later is om dat terug te lezen en wie weet schaf ik ook wel een album aan waar ik foto’s in plak, gewoon leuk voor later. Dit wil ik sowieso gaan bijhouden, maar omdat ik weet dat het een drukke periode wordt, is de kans ook groot dat ik dit ga vergeten, vandaar dat het op mijn to-do lijstje staat. 

DSC07372

Blog

 • met plezier bloggen
  Het allerbelangrijkste volgens mij als je een blog hebt, plezier er in hebben om te kunnen bloggen. Ik blog dan ook alleen wanneer ik dat heb, en niet omdat het moet. Dit jaar ga ik dat ook zeker alleen maar doen! 
 • Een paar keer per week een update
  Omdat ik mijn blog niet voor niets heb en ik hem in de laatste maanden van vorig jaar flink verwaarloost heb, vind ik ook dat ik vanaf nu paar keer per week een aantal artikelen online moeten komen. Gewoon omdat ik anders veel te weinig hem gebruik. 
 • Onder stage ook updates proberen te plaatsen
  Wanneer ik stage loop, woon ik 5 dagen of meer in Duitsland. Waar de internetverbinding niet altijd even goed is en waar ik zeker niet altijd kan bloggen. Daarom wil ik proberen als ik weer thuis ben van stage wat vooruit te schrijven zodat er minstens 2 á 3 artikelen online staan in een week. Maar ik moet eerst maar een balans vinden tussen stage en privé. 
 • Verdiepen in fotografie
  Ik vind fotografie steeds leuker worden, en het lijkt mij dan ook heel leuk om me daar iets meer in te verdiepen dit jaar. Aan de camera die ik heb zal het niet liggen, nu nog even kijken hoe ik dit ga doen maar ik hoop dat ik aan het eind van dit jaar kan zeggen dat mijn fotografieskills zeker zijn verbeterd ten opzichte van nu.
 • Meer oufitposts
  Dat is zeker een dingetje. Omdat ik niet altijd de mensen bij mij heb die de foto’s voor een outfit kunnen maken. Maar dat ik er wat meer wil gaan maken is een ding wat zeker is! 
 • Een vaste rubriek plaatsen voor elke week of elke maand
  Ik vind vaste rubrieken altijd erg leuk om te lezen op andere blogs. Nu wil ik er ook een op die van mij plaatsen. Maar hoe dat er uit gaat zien moet ik nog even bedenken. Ik hoop dat ik aan het eind van dit jaar sowieso een heb bedacht. Gelukkig is het jaar nog jong en heb ik nog lang de tijd om hier over na te denken. 
 • Meer eigen artikelen plaatsen
  Reviews vind ik heel leuk om te maken, maar eigen artikelen die ik zelf heb bedacht vind ik ook heel leuk om te schrijven. Daar wil ik dit jaar zeker aan gaan werken.

DSC07394

Persoonlijk

 • Mijn backpack reis regelen
  Dit wil ik voordat ik op stage ga regelt hebben, en dat is over iets meer dan 4 weken al! Ik heb al de tas en een reis dagboek, maar nu moet ik alleen nog de reis zelf regelen. En dat is meer gedoe dan je zou denken. Hier komt zeker nog een update van online.  
 • Alleen 3 weken op reis gaan
  Zoals het er nu naar uit ziet ga ik in augustus 3 weken alleen op vakantie door Europa naar de grote Europese steden. Eng, leerzaam maar vooral onwijs leuk. Ook hier wil ik zeker wat artikelen van online zetten, hoe ik de reis heb gepland, waar ik slaap en wat ik wil gaan bezoeken. Dat wordt sowieso een van de hoogtepunten van dit jaar! 
 • minder beren op de weg zien, en meer loslaten
  Ik ben waarschijnlijk niet de enigste die dit ziet, beren op de weg zien voordat je ook maar iets hebt gedaan. Dat wil ik dit jaar minder gaan doen en meer er vanuit gaan dat het wel goed komt in plaats van in rampscenario’s te denken. Ook meer loslaten en minder nieuwsgierig zijn staat op mijn lijstje om aan te werken. Want dat laatste kan heel goed zijn maar ook een valkuil zijn. 
 • de 10 km lopen
  Eind vorig jaar heb ik samen met evy de 5 km kunnen hardlopen. Dit jaar staat samen met haar hardloopprogramma de 10 km op het programma. Ik loop dit samen met een andere vriendin zodat we elkaar motiveren om te gaan rennen. Ik hoorde laatst van iemand dat als je de 5 km kan rennen dat je zo aan de 10 km zit. Nou ik ben heel benieuwd! 
 • Een hardloopwedstrijd lopen
  Omdat ik de 10 km niet voor niets wil rennen wil ik dit jaar ook voor het eerst mee doen aan een hardloopwedstrijd. Deze ga ik samen rennen met een goede vriendin, alleen welke dat weten we nog niet. Als jij nog een leuke wedstrijd weet laat het dan even weten in een reactie! 

Het is weer een hele lijst geworden waar ik dit jaar aan wil werken. ik ga natuurlijk proberen om zo veel mogelijk waar te maken maar op de eerste plaats staat natuurlijk genieten van dit jaar. Op dat het een mooi, leerzaam, sportief en gezellig 2016 mag worden!

Heb jij goede voornemens voor dit jaar? Of heb je net zoals mij een to-do list gemaakt voor dit jaar?

Liefs,
Merel 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.